Vasárnap kezdődik az ökumenikus imahét

2024.01.20. 21:45

A hagyományoknak megfelelően, minden nap más-más helyszínen tartanak istentiszteletet

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: KISS ANNAMARIE

Most vasárnap, január 21-én kezdődik az ökumenikus imahét, amelynek során a különböző felekezetű gyülekezetek ökumenikus közösségben tartanak istentiszteleteket és imádkoznak a keresztények egységéért. 

A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint Pécsett a nyitó istentiszteletet január 21-én, vasárnap, 16 órai kezdettel tartják az evangélikus templomban, ahol igét hirdet Kovács József püspöki titkár. A záró alkalom január 28-án lesz a pécsi székesegyházban, ahol Kisóvári-Németh Norbert és Kisóvári-Németh Márta református lelkészek hirdetnek igét. 

– A 2024. évi ökumenikus imahét tematikáját és istentiszteleti rendjét az afrikai Burkina Faso-i ökumenikus munkacsoport állította össze. Az imahét programadó témája: „Szeresd Uradat, Istenedet... felebarátodat pedig, mint saját magadat” (Lk 10,27)

 – közölte a Pécsi Egyházmegye. – Krisztus szeretete, amely minden keresztényt egyesít, erősebb mindannál, ami megoszt. Burkina Faso keresztényei elkötelezték magukat, hogy Isten szeretetének és a felebarát szeretetének útján járjanak. Bíznak benne, hogy Isten szeretete győzedelmeskedni fog az országukat jelenleg sújtó erőszak fölött – olvasható az imahét központi füzetében. 

Az ökumenikus imahét keretében minden nap más-más helyszínen vehetnek részt közös ökumenikus istentiszteleten a Krisztus tanítását közvetítő egyházak hívei: hétfőn a pünkösdi gyülekezet templomában, kedden a gyárvárosi római katolikus templomban, szerdán a baptista templomban, csütörtökön a belvárosi református templomban, pénteken a görögkatolikus templomban, szombaton a kertvárosi református templomban, majd vasárnap a székesegyházban. További információk a Pécsi Egyházmegye honlapján elérhetők. 

– A pécsi ökumenikus istentiszteleteken a hívek idén adományaikkal a Nevetnikék Alapítványt támogathatják, amelynek önkéntesei a pécsi gyermekklinikán tevékenykednek, és nyújtanak érzelmi, lelki támogatást a kis betegeknek 

– emelte ki a Pécsi Egyházmegye. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!