Bama.hu videó

2024.01.01. 14:00

Élvezték a hideg víz adta örömöket Orfűn (videó és galéria)

– Várod már a csobbanást? – hangzott el a kérdés egy fiatal lánytól az új esztendő első napján Orfűn, ahol tizedik alkalommal rendezték meg a Jeges Újévi Csobbanást. A kérdésre a párja a következőképpen válaszolt: Sose várom, de mégis annyira élvezem.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Volt egy kis aggodalom még reggel, amikor heves széllökések rázták a házak, lakások redőnyeit. Nem lehetett biztosra tudni, hogy a rossz idő nem gördít akadályt a 10. Jeges Újévi Csobbanás elé Orfűn. De az időjárás kegyes volt, és mire kiértünk, már a nap is előbukkant a felhők mögül, és az emberek egyre csak gyűltek a Szomjas Vándor Büfénél, és a csupasz lábak száma is kezdett megsokszorozódni, hiszen már fél órával a csobbanás előtt átöltöztek fürdőnadrágba, bikinibe, hogy szoktassák magukat a hideghez.

A hangulat meg volt alapozva, hangosan szólt a zene, amire sokan táncoltak is, vagyis inkább lötyögtek, így melegen tartva magukat, hiszen a megmártózás kicsit csúszott, mert sokan később indultak el a kezdeti rossz idő miatt, de mint kiderült így is több mint kétszáz ember regisztrált erre a pezsdítő kalandra, és csobbantak is ennyien.

A várakozás ideje alatt előkerültek a telefonok, hogy szelfit készítsenek a résztvevők a tóval, vagy éppen vicces szerelésüket örökítették meg, hiszen sokan színes parókát vagy poénos sapkát húztak.

Egy idősebb csoport várta, hogy a tömegben feltűnjenek az ismerőseik, mire az egyik férfi kijelentette, hogyha lát egyet, akkor ő maga is csobbanni fog. A társaságban lévő egyik hölgy felhívta az úr figyelmét, hogy nem is hozott úszónadrágot, mire a férfi ennyit mondott:

De van rajtam kisgatya, bőven jó az.

Aztán ahogy megtörtént a regisztráció, a csobbanók felsorakoztak a stégen, és szépen lassan beleereszkedtek a körülbelül 5-6 fokos vízbe. A bátrak egy kis vetődést is alkalmaztak, de csak óvatosan. Az ordítások sem maradtak el, főleg az először csobbanóktól, így az “Azt a mindenit, ez jéghideg!” egy gyakran elhangzott felkiáltás volt a megmártózás közben, de a “Minden évben úgy érzem, hogy egyre hidegebb a víz.” mondat is gyakori volt. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!