Sajtótájékoztató

2024.01.19. 14:40

Musch Zoltán nem áll meg, folytatja a küzdelmet

Példaértékű lakossági összefogással, egy buszjáratot érintő többéves forgalmi utasítás betartása érdekében keresett és talált megoldást Musch Zoltán fideszes képviselő, aki azonnal a helyi lakosok mellé állt az ügyben.

Bóka Máté Ciprián

Pécs nyugati városrészében, Zsebedombon élők arra panaszkodtak, hogy a 6-os főúton időseknek, gyerekeknek, babakocsis szülőknek kell átkelniük, ha a tömegközlekedést szeretnék használni. Zebra hiányában átmeneti megoldásként korábban a Tüke Busz Zrt. sofőrjei a „II-es rakodó” buszfordulónál nem szállították le az utasokat, de ez Péterffy Attila polgármester és Ágoston Andrea baloldali képviselő érkeztével megváltozott, akik ugyan zebrát ígértek, de abból sem lett semmi. Ennek következtében aki a város felől érkezett, de úti célja a 6-os főúttól délre esett, le kellett szálljon a buszról,  aki pedig az úttest északi oldaláról szeretett volna a városba utazni, annak ugyanezt kellett tennie. Az érintettek több alkalommal jelezték a problémát és a Tüke Busznak, végül Musch Zoltán fideszes képviselő nyomására a Tüke Busz Zrt. nemrégiben végül engedett és nem kell már leszállniuk az utasoknak. 

– A városvezetés és a képviselőjük a lakossági megkeresések dacára hosszú ideig kényelmesen aludtak az ügyön, de a helyi lakosok időt és energiát nem sajnálva küzdöttek a megoldásért. Majd amikor sikerült, a baloldaliak politikai haszonszerzés céljából ismét megjelentek a környéken, de a helyiek tisztában vannak azzal, hogy mi is történt

 – mondta Musch Zoltán fideszes képviselő pénteki sajtótájékoztatón.  – Mindez jól mutatja, hogy a jelenlegi városvezetés képtelen úrrá lenni egyszerű problémákon is, csupán utólagos kommunikációs trükkökre futja tőlük. Éppen ezért idén változásra van szükség, Pécsnek új felelős városvezetésre van szüksége. 

– Nem állunk meg, a Fidesz városrészi munkacsoportjával továbbra is keressük a kapcsolatot a helyiekkel és folyamatosan monitorozzuk a Patacson,  a Magyarürögben és a Kovácstelepen élők igényeit 

– mondta. 

Jellemző, hogy Ágoston Andrea képviselő korábban az ügyben őt kereső sajtósokra egyszerűen rávágta a telefont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!