Új kezdeményezés

2024.01.14. 17:00

Szabadfogast nyitott a szeretetotthon: Télikabátokat kínálnak a rászorulóknak

– Fázol? Vigyél el! Segítenél? Hozz! – ez a kézzel írott, színes kartontábla hirdeti az új kezdeményezést, amely a Tímár utca 5. szám alatt működő dr. Szántó László Szeretetotthon bejáratánál található.

Mohay Réka

Az úgynevezett szabadfogasra néhány, a lakók által már nem használt télikabátot helyeztek az erre rászorulók számára. A kezdeményezés támogatásába bárki bekapcsolódhat, aki otthon felesleges kabátot talál: a szabadfogason elhelyezve az utcán fagyoskodóknak segíthet ezáltal. 

A kezdeményezés hírét néhány napja tette közzé a Pécsi Zsidó Hitközség által fenntartott szeretetotthon vezetősége az intézmény közösségi oldalán, s rögtön élénk visszajelzések, megosztások követték a bejegyzést. 

Az ilyen kezdeményezések nemcsak fizikai támogatást nyújtanak az rászorulóknak, hanem a közösség erejét is megmutatják. A kommentekből látszik, hogy az emberek értékelik és támogatják ezt az önzetlen cselekedetet, és azt érzik, hogy az idős lakók is fontos részesei a segítségnyújtásnak.

– A legkedvesebb kezdeményezés; az idős lakók érezhetik, hogy szükség van rájuk, tehetnek valamit, segíthetnek az elesett embertársaikon – fogalmazott az egyik kommentelő.

A szolidaritás megnyilvánulása ilyen módon hozzájárulhat a társadalmi összetartozás érzéséhez és a segítőkészség kultúrájának erősítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!