Bama.hu videó

2024.03.09. 18:30

Jubileumi kolbásztöltő fesztivált tartottak Kővágószőlősön

A Zsongorkő Fesztivál programsorozat keretén belül került megrendezésre a X. Kolbásztöltő és fogópálinka verseny március 9-én.

Dóri-Czine Vanessza

A verseny szombaton 10 órakor rajtolt el, amikor is mindenki megkapta az egy láda feldolgozni való húst. A zsűri nem egy átlagos kolbászt szeretett volna megkóstolni. Azt tanácsolták a versenyzőknek, hogy vegyék elő azokat a bizonyos féltve őrzött családi recepteket, praktikákat, amitől egyedi lesz majd az étel.

- A célunk teljes mértékben az, hogy ezeket a régi hagyományokat, családi értékeket tovább vigyük ezek által a rendezvények által is. Szeretnénk megőrizni a régi gasztrokulturális hagyományokat és ezáltal egy még szorosabb együttműködést biztosítani a civil szervezetek között is. A Zsongorkő Baráti kör a Kővágószőlősi Község Önkormányzattal karöltve igyekszik dolgozni ezen

 - árulta el nekünk az esemény célját Varga Géza, a Zsongorkő Baráti Kör elnöke. 

- A mottónk, ,,Ismerd meg, tartsd életben, add tovább". Tulajdonképpen ebben a pár szóban minden benne van, amit ezekkel a rendezvényekkel szeretnénk elérni 

- folytatta Varga Géza.

A kolbásztöltés mellett a versenyzőcsapatok egy üveg fogópálinkával is nevezhettek. A leadott mintákat miután a zsűrik megkóstolták közkinccsé tették, mindenki számára elérhető volt a megízlelése. Mindemellett pogácsákkal is nevezhettek a versenyzők, kollégánk pedig bátran tanúsíthatja, hogy csak finomságok kerültek az asztalra. 

Az eseményt Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke is megtisztelte. Azonnal bele is kóstolt a már elkészült pogácsákba és koccintott is az egyik induló csapat vezetőjével is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!