Káosz helyett

2024.04.23. 07:00

Csizmadia rendbe tenné a pécsi tömegközlekedést

Már épp ideje, ez egy katasztrófa, ami itt van Pécsen – egyebek mellett így vélekednek azok a városlakók, akik a pécsi polgármesterjelölt közösségi oldalán reagáltak. Csizmadia Péter, nemzeti oldal politikusa kijelentette: „rendbe tesszük a pécsi tömegközlekedést".

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

A pécsiek az elmúlt években rengetegszer tapasztalhatták meg azt, hogy a Tüke Busz Zrt. képtelen tartani a menetrendet, a járatkimaradások miatt kaotikussá vált a városi tömegközlekedés. A megoldás helyett a baloldali városvezetők inkább a kritikusokat kezdték el sértegetni, többek között a problémával lapunkhoz forduló olvasókat álolvasóknak tartották a rendkívül jól fizetett és kényelmes belvárosi irodában dolgozó baloldali propagandisták.

Csizmadia Péternek van terve
Csizmadia lényeges terve

A problémát aztán azzal igyekeztek valahogy orvosolni, hogy egyszerűen csökkentették a járatok számát, de a bérletek árát ehhez nem igazították, azaz a csökkenő szolgáltatási színvonalhoz képest drágább lett a buszozás, sőt a jegyárakat még emelték is, holott Péterffy Attila, jelenlegi polgármester, Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltje ennek az ellenkezőjével nyert választást 2019-ben

Csizmadia: több lépést is tervez

A Péterffyék jegyáremelésével kapcsolatos cikkünket követően Csizmadia Péter pécsi polgármesterjelölt a közösségi oldalán ismételten hangsúlyoztat azt a szándékát, hogy megválasztása esetén „rendbe teszi a pécsi tömegközlekedést". 

A nemzeti oldal politikusa, a Fidesz-KDNP-ÖPE jelöltje még februárban azt is bejelentette, hogy a pécsi jobboldal egyik első intézkedéseként ingyenessé tenné a városi közösségi közlekedés használatát a 14 év alatti pécsieknek, ezen túl pedig fontos cél, hogy a 14 és 18 év közötti pécsi iskolások egy buszjegy áráért válthassák meg a havi bérletüket.

Mint ismeretes, a közelmúltban indította el azt a kérdőíves megkeresést, amelyet minden pécsi háztartásba elkíván juttatni, és ebben egyik sarkalatos pont a pécsi tömegközlekedés helyzete. 

Ez a színvonal

A buszos vállalatnál uralkodó állapotokat jól mutatja, hogy a vállalat igazgatóságában az MSZP volt városi elnöke biztosítja a "szakmaiságot", a vállalat élére pedig egy olyan személy, Péterffy egyik ismerőse került – miután az előző vezér felállt –, akinek úgy emelték meg duplájára a jövedelmét, hogy még egyetlen percet sem dolgozott a cégnél. 

Az is felvillant valamit a Tüke Buszról, hogy a baloldali önkormányzattal kellemes viszonyt ápoló volt MSZP-s támogatottságú Hofekker Ferenc, a Független Demokratikus Szakszervezet elnöke lapunk információi szerint sofőrként otthagyott egy kerekesszékest a megállóban. Hofekkerre a társai szóltak rá, hogy mit művelt, aki állítólag arra hivatkozott, hogy nem is jelzett a kerekesszékes. 

Az eset kapcsán a buszos vállalatnál működő másik érdekképviselet, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) helyi vezetője, Raposa Gábor azt mondta, hogy "ilyen emberekkel tud csak a baloldal előállni, az ilyen "szociálisan érzékeny" emberek lettek volna képviselők a testületben és a Tüke Busznál munkájukat lelkiismeretesen végző buszvezetőket is ezek a kollégák járatják le, miattuk kell másoknak bocsánatot kérniük".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!