Koncertek

2021.10.16. 18:10

Térzenék szólnak szerdánként Szentlőrincen

Minden szerdán térzenei koncertek csendülnek fel a Szentlőrinci Művelődési Központ szabadtéri színpadán.

M. R.

A koncertek minden alkalommal ingyenesen látogathatók, esőhelyszín is biztosított. A Térzene Programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) indította útjára országszerte azzal a céllal, hogy a települések közterein rendszeresen minőségi magyar zeneművészek klasszikus-, világ- és népzenéje legyen hallható. Ez által a zenei kincsek a társadalom szélesebb rétegéhez is eljuthatnak.

Szeptember 29-e óta Szentlőrincen szerdánként tartanak koncerteket, melyhez a Pannon Filharmonikusok művészeivel kötöttek megállapodást a szervezők, így minden alkalommal a neves szimfonikus zenekar zenészei adnak 2–5 fős formációban kisebb hangversenyeket a településen. Eddig három alkalomra került sor, összesen 30 koncertre számíthatnak a helyiek.

Október 13-án a filharmonikusok fuvolatriója szólaltatott meg klasszikus dallamokat, ezt megelőzően pedig vonósnégyes biztosította a muzsikaszót a szentlőrinciek örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában