Koncertet adnak

2022.07.18. 14:01

Palotakertben lép fel a világzenekar

A Püspökvári Zenés Esték keretében a Filharmónia Magyarország szervezésében a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar ad koncertet vasárnap 19 órától a Püspöki Palota kertjében – ahová egyébként a pécsiek is kizárólag a nyári zenés esték kapcsán juthatnak be.

Mészáros B. Endre

Képünk illusztráció

Fotó: Csapó Balázs

Nagy múltja van már az ifjúsági világzenekar magyarországi hangversenyeinek, Debrecenben immár a 21. alkalommal fogadják az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiáján a tehetséges fiatal zeneművészeket, akikből Vásáry Tamás vezetésével formálnak megközelítőleg hetven tagú zenekart. 

A nyári akadémiára egyébként szakgimnáziumi növendékek, főiskolások, egyetemi hallgatók és fiatal zenetanárok érkeznek a világ úgy másfél tucatnyi országából. A 89 esztendős Vásáry Tamás zongoraművésznek, karmesternek segítenek Bolyky Zoltán és Daru Andrea betanító karmesterek is, az idei  végeredményt, a Hacsaturján (Álarcosbál-szvit), Kodály Zoltán (Marosszéki táncok), Csajkovszkij (e-moll szimfónia) műveket pedig Debrecenben, Pécsett és Budapesten hallhatjuk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában