A Gargano-félszigetről érkezett az adomány

2022.08.22. 15:00

Különleges szoborral gazdagodott a kegyhely

Szent Mihály főangyalt ábrázoló szoborral gazdagodott a máriagyűdi kegyhely a közelmúltban.

W. K.

Fotó: AS

A Sarlós Boldogasszony-kegytemplom Szent Mihály-kápolnájában elhelyezett kegytárgyat Ocsovai Grácián ferences szerzetes hozta ajándékul, aki a Nagyboldogasszony-ünnep alkalmából tartott főbúcsún, augusztus 14-én volt a kegyhelyen bemutatott ünnepi szentmise meghívott szónoka.


A Pécsi Egyházmegye tájékoztatása szerint Ocsovai Grácián ferences szerzetes, zalaegerszegi plébános Keresztes Andor, a máriagyűdi kegytemplom plébánosának meghívására érkezett Márigyűdre, ahol a két napon át tartó főbúcsú első napján mutatott be szentmisét a kegyhely szabadtéri oltáránál. A szónok a személyes hangvételű szentbeszédben a Szűzanyáról, a kegyhely templomának védőszentjéről, valamint a szent őrzőangyalok szerepéről, közbenjárásáról tett személyes tanúságtételt.
A szentmise után Ocsovai Grácián megáldotta a kegyhely temploma számára ajándékozott Szent Mihály főangyalt ábrázoló szobrot, majd Keresztes Andor plébános és a hívek kíséretében helyezte el a bazilika Szent Mihály-kápolnájában.
 

- Az olaszországi Gargano-félszigetről, Pió atya végső nyughelyének környékéről származó szobor adomány, és az ajándékozók fontosnak tartották, hogy mindig olyan helyre kerüljön, ahol a Szűzanya mellett védelmezi és óvja a híveket, többek között ezért is kerülhetett a máriagyűdi kegyhelyre

 - közölte a Pécsi Egyházmegye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában