Hit és tudomány párbeszéde

2022.11.04. 20:25

Dr. Csókay András idegsebész tart szabadegyetemi előadást

Különleges szabadegyetemi előadásra invitálja a hit és a tudomány párbeszéde iránt érdeklődőket november 7-én, hétfő, este a Magtár Látogatóközpontba a Pécsi egyházmegye: dr. Csókay András idegsebész tart előadást Krisztus, a tudomány megváltója címmel, az est moderátora dr. Petrányi-Szöőr Anna pszichológus-jogász.

Fotó: Laufer László

– Mint ismeretes, idén augusztusban volt három éve, hogy dr. Csókay András idegsebész vezetésével magyar orvosok szétválasztották az összenőtt koponyával született bangladesi sziámi ikreket. A szabadegyetem ötletét és aktualitását – az évfordulón túl – a szétválasztás előkészületeinek és végrehajtásának több tudományterületet összefogó bravúros szakmaisága adja, valamint az elmúlt időszakban napvilágot látott, többnyire félreérthető és gúnyos bírálat Csókay doktor Jézusnak a dakhai műtőben való jelenlétéről szóló megnyilatkozása – áll a Pécsi egyházmegye programismertetőjében. 

Az országjáró szabadegyetem célja a keresztény hit és a tudományok, művészetek nyílt párbeszéde a legkülönbözőbb szaktudományok képviselőinek részvételével, akik maguk is megtapasztalták Jézus jelenlétét hivatásuk, életük döntési helyzeteiben. Mindezt bizonyított eredményekkel támasztjuk alá, példákkal igazoljuk, melyek egyben erőt adnak mindnyájunk életében a nehézségeink leküzdéséhez

– vallja dr. Csókay András idegsebész. 

Az előadás november 7-én 18 órakor kezdődik a Magtár Látogatóközpontban, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mivel a férőhelyek korlátozottak. Regisztrálni a Pécsi egyházmegye weboldalán keresztül lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában