Pécsi Verzió 2022

2022.11.06. 16:38

Égető kérdésekre keresik a válaszokat az év legfontosabb filmes eseményén az Apollóban

Bátor újságírók, erőszakos traumákat átélt nők, identitásukat kereső fiatalok, a klímaváltozás aktivistái, komplex családok történetei. Ezek a témák mind részei a 19. Verzió Filmfesztiválnak. A filmek egy részét a pécsi Apolló Moziban is vetítik november 9 és 12 között.

bama.hu

Fotó: Ground Picture

Az idei, több mint 70 dokumentumfilmet bemutató fesztivál szimbóluma a lobogó lángok. Ez a jelkép egyszerre hivatott jelenteni azt, hogy a tűz pusztítással, veszéllyel jár, valamint azt, hogy meleget és fényt nyújt. Eseményüket egy tűzhelyhez hasonlítják, amely közösségi hellyé avanzsálódott a történelem során. Összegyűlnek körötte fiatalok és idősek egyaránt és beszélgetnek. A Verzió Fesztivál szervezői remélik, hogy több napos rendezvényük is gyülekezőhellyé válik, ahol a világ égetői kérdéseire keresik és kapnak választ az érdeklődők.

Pécsen hosszú évek óta ez az Apolló Mozi legfontosabb eseménye. A dokumentumfilmes szemle nagy mennyiségű filmje közül a Team Apolló kurátorai válogatták ki azokat, amelyeket mi is nagyvásznon nézhetünk meg november 9 és 12 között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában