Helyi családoknál szálltak meg

2022.12.19. 21:34

Száznegyven fős székely gyermekkórus adott felejthetetlen koncertet Geresdlakon

Zs. J.

Forrás: Hargitai János Facebook

Örömkönnyekkel búcsúztak a geresdlakiak a székelyföldi Szentegyházi Filharmónia gyerekkórusától, akik nagysikerű koncertet adtak a püspöklaki templomban december 18-án, vasárnap. A gyerekkórus adventi koncertkörútja során egy napra érkezett Geresdlakra, ahol a helyi családok fogadták be a csapatot. 

A koncertre nemcsak a helyiek és a környékbeliek érkeztek, hanem az ország távolabbi zugából is jöttek érdeklődők. Egy debreceni család több száz kilométert utazott, hogy a székely gyerekek koncertjét meghallgassa. A több mint egy órás előadáson nemcsak magyar népdalok, karácsonyi dalok hangzottak el, hanem lengyel, német, és mivel tudták Geresdlakon finn családok is élnek, így finn karácsonyi zenemű is felcsendült finnül. 

A koncerten jelen volt Hoppál Péter kulturális államtitkár, Őri László a megyei önkormányzat elnöke és Andrásfalvy Bertalan Széchenyi-díjas magyar néprajzkutató, egyetemi tanár, az Antall-kormány művelődési és közoktatási minisztere. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában