Budapestre vezet a szerelem

2023.02.12. 08:50

Magyar-vietnámi együttműködésben született meg Az almafa virága

Magyar-vietnámi együttműködésben még sosem készült nagyjátékfilm, de most ennek is vége szakadt, hiszen Valentin-napra érkezik a két nemzet közös rendezésében készült Az almafa virága című alkotás.

Cz. E.

Fotó: Oxana Denezhkina

A filmet a pécsi Cinema City is vetíti február 14-én, délután 6 órakor, amely nem csak egy szimpla bemutató lesz, hiszen közönségtalálkozóval is egybekötik. 

A film két idősíkon játszódik. Elsősorban napjainkban követi nyomon egy fiatal vietnámi lány felnőtté válásának útját, aki nincs megelégedve azzal a jövővel, amelyet a családi hagyományok követelnek meg tőle. Budapestre utazik, hogy kiderítse, hogy mi történt nagymamájával, aki a Magyarországon töltött időszakáról sosem akar beszélni.

A családi rejtély feltárásával abban reménykedik, hogy saját bizonytalanságára is gyógyírt talál. Az utazás során találkozik egy fiúval a Duna-parton, aki meg van győződve arról, hogy a lány élete szerelme. A második idősíkon egy másik vietnámi lány életét ismerheti meg a közönség a 70-es évek Magyarországán, aki az Agrártudományi Egyetem aulájában ütközik össze az évfolyam rossz fiújával. Egyre szorosabb kapcsolat szövődik közöttük, amelyet a felügyelőtiszt nem néz jó szemmel, hiszen az ő feladata biztosítani, hogy a Vietnámból érkező ösztöndíjasok még véletlenül se maradjanak Magyarországon tanulmányaik után.  

A filmben a két szál összefonódik, hogy végül összekapcsolódjon. És miközben a két szerelmi történet is feltárul előttünk, megismerhetjük a 70-es évek Budapestjét, valamint az akkori és a mostani Vietnámot.  

A vetítés után lehetőség van találkozni a film alkotóival, akik mesélnek majd a film megvalósulásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában