Nemzetközi Est

2023.02.16. 12:30

Újra bemutatkozik a pécsi egyetem sokszínűsége

Pár éves kihagyás után a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Angol-Német Hallgatói Önkormányzata ismét megrendezi az immáron nagy hagyományokkal bíró Nemzetközi Estet. A rendezvényre március 18-án kerül sor az Expo Centerben. 

Cz. E.

Fotó: AS

Ez a rendezvény eredetileg azért jött léte, hogy az orvoskaron végzett külföldi hallgatóknak lehetőségük legyen újra összegyűlni. De az évek alatt egy jóval nagyobb rendezvénnyé nőtte ki magát, ami volt és jelenlegi hallgatókat is egyaránt vonz.  

A világ több mint száz országából érkeznek a tanulni vágyók a városba. Minden kultúra rendkívüli, és ennek a káprázatos sokszínűségnek ad teret ez az esemény. A diákok bemutathatják kultúrájuk különböző népszokásait: nemzeti ételeiket, hagyományos öltözködésű stílusukat, táncukat és zenéjüket. A Nemzetközi Est jól mutatja, hogy milyen mélyen gyökereznek a nemzetközi hagyományok az egyetemen. 

A 2023-as rendezvény mottója „World Reunited”, amely egyszerre hivatott reprezentálni a multikulturalizmust, az együttélést, egymás kultúrájának elfogadását és a közösséget a pécsi egyetemen.  

A Nemzetközi Est nem csupán egy kikapcsolódási lehetőség, hanem jótékonysági rendezvény is, amelynek teljes bevételével a Pécsi Tudományegyetem klinikáit és intézeteit támogatják. Az elmúlt események keretében már számos berendezést beszereztek az oktatás vagy a klinikákon zajló gyógyítás számára.

A szervezők február 17-ig várják az előadók regisztrációját, amellyel biztosítják helyüket a pódiumon, hogy bemutathassák kultúrájuk egy szeletét. Lehet jelentkezni tánccal, zenével, színdarabbal vagy stand-up műsorral is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában