Majálisok dömpingje lesz

2023.04.29. 10:33

Autós felvonulással, főzőversennyel, zenével ünneplik a munkát Baranyában

Sásdon zenés-autós felvonulásra, Kozármislenyben főzőversenyre, Pécsen a Balokány-ligetbe várják a látogatókat. Összeállításunkban megnéztük, hová érdemes kilátogatni a hosszú hétvégén.

Zs. J.

Fotó: AS

Egy melegfront érte el hazánkat, így az elkövetkező napokban felmelegedés várható. A hosszú hétvégén záporok, zivatarok áztatják a földet, főleg szombaton, vasárnap napos-gomolyfelhős időre, míg május elsején napsütésre számíthatunk, így érdemes kimozdulni a természetbe, illetve meglátogatni a hétvégi eseményeket.
Szombaton rendezik meg a Rendőr- és Tűzoltónapot a Zsolnay Negyedben. Április 29-én Pécsett a gyerekek is megismerkedhetnek a tűzoltók, rendőrök és mentők világával, izgalmas bemutatókon, látványos feladatokon keresztül. A program tíz órakor veszi kezdetét, és egészen délután két óráig várják a kicsiket és nagyokat.

Lesz füstsátor, kötélpálya, cukorágyú, a gyerekek kipróbálhatják magukat, hogy milyen nyomozónak lenni, illetve számos más izgalmas program közül választhatnak. A nagyobbak megnézhetik a Rendőr Naplót, amely lapunk fotóriporterének, Laufer Lászlónak a képkiállítása lesz. Érdekesnek ígérkezik a mentőmúzeum is, ahol katasztrófavédelmi muzeális jellegű tárgyakat állítanak ki.

Az idei majálist szombaton tartatják a mágocsi sportpályán. Reggel nyolc órakor zenés ébresztő kelti a lakókat, majd a vásártéren felállítják a májusfát. A focikupára és a főzőversenyre öt-öt csapat jelentkezett. Délután négy órára kiderül, hogy ki rúgja legjobban a bőrt, és melyik csapat készítette a legjobb ételt. Gondoltak a kicsikre is, őket légvár, trambulin, csillámtetoválás várja. 

Vasárnap a Pécsváradi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Pécsváradi Német Baráti Kör szervezésében elindul a Maifest, délután felállítják az óriási májusfát, közben színes programokkal szórakoztatják a kilátogatókat, míg Babarcon II. Virág István Polgárőr szakmai napot szerveznek.
Pécsen a nagyobb rendezvényt hétfőn tartják a Balokányban, ahol a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának hallgatói számos civil és szakmai szervezettel együtt egy igazi összművészeti tavaszünnepet szerveznek, ahol egy helyen jelenik meg a szokásos sör-virsli hangulat az eklektikus művészeti kalandokkal, kiállításokkal és koncertekkel.

Kozármisleny is megmozdul hétfőn, benépesül a művelődési központ előtti tér. A Mislenyi Majális – Mozdulj Misleny rendezvényen számos sport­eseményt tartanak, például futóversenyt szerveznek, kiderül, ki lesz Misleny Toldija, és közben grill- és bográcsfőzőversenyre is sor kerül. Sásdon zenés-autós felvonás lesz, Szentlőrincen fellép Maksa Zoltán, Villányban sakk szimultánt tartanak Jeszenszky Józseffel, Mohácson a Széchenyi téren és környékén új és veteránautókat és sportautókat állítanak ki.
Pécsen vasárnapig szól majd a Pécsi Egyetemi Napok. Az Expo Center környéke megtelik fiatalokkal, így a környék lakói hagosabb decibelre készülhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában