Zene és mozi: kell ennél több?

2023.05.16. 10:00

Hódítanak a koncertfilmek a mozikban

Úgy látszik, hogy nagyon mennek most a koncertfilmek a mozikban, hiszen május 16-án este fél kilenckor a pécsi Uránia Mozi műsorra tűzi az Eric Lapton: Acros 24 Nights című alkotást.

Cz. E.

A film az 1990 és 1991 közötti időt öleli fel, amikor is Eric Clapton – a Brit Birodalom Rendje kitüntetés tulajdonosa, Grammy-díjas gitáros, énekes és zeneszerző - összesen huszonnégy esten lépett fel a londoni Royal Albert Hallban, különböző összetételű és stílusú zenekarok által kísérve.  

Kicsivel több mint 30 évvel később, de megszületett ez a koncertfilm az eredeti felvételek felhasználásával, valamint a hanganyag ATMOS 5.1-es újrakeverésével. 

A huszonnégy előadás repertoárjából tizenhét válogatott dal hangzik fel a filmben. A slágerek egyedi változatainak előadásában Clapton mellett nagyszerű zenészek működtek közre, mint például Phil Collins, Albert Collins, Buddy Guy és a Michael Kamen vezényelte angol nemzeti filharmonikusok zenekara. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában