Bama.hu videó

2023.05.10. 14:42

Örömmel fogadták az ismert rádiósokat a Barbakán bástyánál (galéria,videó)

Újra Pécsre látogatott Bochkor Gábor és csapata, ahol a rájuk jellemző közvetlenséggel teremtettek vidám hangulatot. A Barbakán bástyánál összegyűlt hallgatók közül sokan kértek aláírást vagy közös fényképet is Bocsitól, Lovász Lászlótól és Háder Gyuritól. A rádiósokkal az általuk felkarolt ügyek segítéséről és a terveikről is beszélgettünk.

Mohay Réka

Fotó: Löffler Péter

„1 386 000 – Köszönjük” címmel turnézva ünneplik a Retro Rádió óriási hallgatottságnak örvendő „Bochkor” című reggeli műsorát, amelynek pécsi állomására mi is ellátogattunk. Bochkorék azt a közel két éve lezárult adománygyűjtő kampányt is felkarolták 2021-ben, amit a Nevetnikék Alapítvány indított új házukért, még élő adásban is beszélgettek a beteg gyermekeket segítő csapat munkájáról. Az idei pécsi turné során ígéretükhöz híven el is látogattak a Nevetnikékhez, s részt vettek egy játékkészítő műhelyükön. Az ilyenfajta társadalmi felelősségvállalás kapcsán kérdeztük a rádiósokat.

– A több évtizedes munka során rájön az ember, hogy óriási erőt képvisel az ismertség, a népszerűség és a rádiós műfaj. Nekünk nem kerül semmibe felkarolni a jó ügyeket, viszont így, a hallgatókkal közösen nagy dolgokat tudunk elérni. Amikor felismered ezt, úgy érzed nem szabad másként tenni. Miért ne segítenél, ha tudsz?

 – állapította meg Bochkor Gábor.

– Mi ezt tudjuk adni, figyelmet, adásidőt, felhívva az emberek figyelmét ezekre az igazán fontos ügyekre – tette hozzá Lovász László.

Ezt megerősítette a műsor szerkesztője, Háder György is, s elmondta, úgy látja, a szakmájukban kiemelt szerepe van a jó ügyek támogatásának.

– A Nevetnikéknél is azt láttuk, hogy nem akkora összegről volt szó, amit közös erővel ne lehetne elérni, s az a küldetés, amit végeznek, példaértékű. A továbbiakban is azon vagyunk, hogy amikor összefogásra van szükség, akkor mi ott legyünk 

– fogalmazott a PTE-n végzett szerkesztő.

Elmondták, bár rendkívül nehéz megválogatni, mely felkéréseknek tegyenek eleget, törekednek rá, hogy felismerjék az olyan történeteket, ahol a hallgatókkal összefogva valóban tudnak segíteni. Volt már példa olyanra is, hogy magánemberek történeteit osztották meg az adásukban, így gyűjtve akár anyagi, akár más támogatást.

– Pont a mostani turné során jött oda hozzánk az adás végén Szegeden egy hölgy, a hallgatóink munkaerővel és építőanyaggal segítettek, hogy helyrehozzák a házukat. Örömmel újságolta, hogy megoldódott a probléma – számolt be Bochkor Gábor. Hozzátette, korábban pedig egy egyedülálló édesapának, akinek leégett a háza, segítettek azzal, hogy felhívták rá az emberek figyelmét.

Megerősítő a közönség szeretete

– A rádiózás magányos műfaj, hiszen az adások alatt egy süket stúdióban dolgozunk, azonban az sms-ek és a közösségi média által valóban interaktívvá vált – mondta lapunknak Bocsi. – Ugyanakkor teljesen más élmény, amikor így kijövünk a közönség közé. Jóleső érzés megtapasztalni a szeretetet, a hálás tekinteteket, ezeket hazavisszük magunkkal – tette hozzá. Azt is elmondta, a jövőben még tovább szeretnék növelni a hallgatottságot. Háder György hozzátette, a továbbiakban terveznek további, hasonló kampányokat, amellyel hozzájárulnak a rádiós piac és a turné műfaj megújításához – úgy tűnik, Bochkorék a jövőre is tartogatnak még meglepetéseket a hallgatóknak!

Szavazhatunk majd a pécsi Kacaj zenekarra

Az elmúlt évekhez hasonlóan nyereményeket is sorsoltak a reggeli turné-adás során. Emellett a turné minden állomásán (Debrecen, Szeged, Pécs, Szombathely, Győr) felléphetett a műsorban egy-egy városi vagy környékbeli zenekar, akiket a hallgatók ajánlásai és szavazataitok alapján választottak ki. Pécsről a Kacaj zenekart érte ez a megtiszteltetés, akik bár izgatottan, de nagy energiákat mozgósítva álltak színpadra, s elmondták, a közönség segített a jó hangulat megteremtésében. A turné végén az egyik rádióadásban a hallgatók szavazhatnak az öt bemutatkozott zenekarra, s a nyertesek dalát a Retro Rádió egy hónapon át játssza majd.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában