Előzetes jelentkezés szükséges

2023.06.30. 08:40

A természet sokszínűségében merülhetnek el az érdeklődők

Túrázni indulhatnak az érdeklődők az Abaligeti Denevér tanösvényen július 1-jén, délelőtt 10 órától túravezető iránymutatásával.

Czeczon Enikő

A Denevér tanösvény a Duna-Dráva Nemzeti Park területén található barcsi borókás területen fut, ahol egymástól igen különböző életközösségek jöttek létre. A sík területen néhány méterrel kiemelkedő buckák és homokhátak talaján mészkerülő homoki gyepek és csertölgyes-kocsányos tölgyes erdők alakultak is. A közöttük húzódó mélyedésekben pedig égeres láperdők találhatók, és egy-két helyen láptavak is kialakultak. A túrán résztvevők meghallgathatják az itt élő állatok, többek között a lappantyú, az aranysakál, a macskabagoly, vagy a békák hangját.

A Denevér tanösvény mindezek mellett bemutatja az Abaligeti-barlang környékének földtani érdekességeit, karsztjelenségeit, élővilágát, a különböző gazdálkodási módok természetre gyakorolt hatását, az erdő természetes megújulását és a talajerózió folyamatát. 

A kirándulást a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa vezeti. A túrával kapcsolatban fontos információ, hogy  kényelmes túracipő/bakancs és az időjárásnak megfelelő túrafelszerelést javasolnak, valamint a kullancsok elleni védekezésre is fel kell készülni.

A programon való részvétel előzetes jelentkezéshez és részvételi díjhoz kötött, amelyet az alábbi számon tehetnek meg az érdeklődők: 06 70/374-0295.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában