Színes programok lesznek

2023.09.28. 15:00

Idén is kiválasztják a vásár szépét

A fiatal lányok, a mulatság és a színes programok tárházává válik ötvenhetedik alkalommal Pécsvárad.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

Október 13. és 15. között ismételten megrendezik a Pécsváradi Leányvásárt, amely az immáron hagyományossá vált Népdaléneklési Versennyel startol el, majd ünnepélyes keretek között megnyitják a Leányvásárt. Az első napon Régi mesterségek a Zengőalján címen kiállítást nyit meg Burján István, a Janus Pannonius Múzeum etnográfus főmuzeológusa a Pécsváradi Emlékházban. Az esemény nagyszínpadán koncertet ad a Voisingers, a Kowalsky meg a Vega, valamint tánczenei műsorral készül a Platin zenekar.  

Október 14-én a nap népzenei és néptánc bemutatóval kezdődik, majd bemutatásra kerül a Pécsváradi Leányvásár Szépe jelöltjei, és bemutatkoznak a helyi együttesek is a nap folyamán. Ezen a szombati napon még ki is hirdetik a vásár szépét, valamint a népdaléneklési verseny helyezettjei is fellépnek. Nem maradhat el a hagyományos tombolasorsolás sem, amelyet aztán a Kacaj, majd a TNT koncertje követ. Végül a talpalávalót a nap zárásaként Dj Szicsa szolgáltatja.

A rendezvény utolsó napján zenés ébresztővel indít a Pécsváradi Városi Tűzoltó Zenekar, majd menettánc veszi kezdetét a régi könyvtár épületétől. Október 15-én szintén tartanak népzenei és néptánc bemutatót, valamint ismét megismerkedhetnek a vendégek helyi együttesekkel. Ezt követően a Zengő Rezek műsorát élvezhetik a látogatók, valamint a Sárközi össztáncot. Az esemény zárása előtt Bognár Szabolcs és Laczák Boglárka énekes műsora lesz megtekinthető.  

Részletekért keressék fel a Pécsváradi Leányvásár honlapját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában