Szemrevaló Filmfesztivál

2023.10.26. 13:40

Hat sosem látott filmet vetítenek a moziban

Ha itt az ősz, akkor lennie kell Szemrevaló Filmfesztiválnak is, amely a Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet rendezésében valósul meg. 

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Az idei esztendőben tizenkettedik alkalommal mutatják be a legújabb és legizgalmasabb filmeket Németországból, Ausztriából és Svájcból több magyarországi moziban, köztük Pécsen is.

Az Apolló Moziban négy nap alatt, október 26. és 29. között több, eddig sosem látott filmet is vászonra küldenek. Az első napon vetítik az Ezüst Medve-díjas Tűzvörös égboltot, majd október 27-én az Anima – Apám ruhái és a Mindenki az időjárásról beszél című alkotásokat mutatják be. A harmadik napon Németország Oscar-jelölt filmjét, A tanári szobát láthatja a közönség, majd a zárónapon egy kiemelkedő zenés bécsi dokumentumfilmet, a Vienna Callingot adják, amely az osztrák főváros mainstreamen kívüli kultúráját járja be, valamint vetítik a Felső szomszédok című svájci vígjátékot is aznap. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában