Fellép egy gitárvirtuóz is

2023.10.25. 12:30

Minőségi koncertek jönnek a folktól a rockon és jazzen át a klasszikusokig

Az is jól hangzik, hogy három naponként két koncert, de a műfaji sokszínűség, a népszerű eredeti előadók listája, a formabontó estek teszik különösen izgalmassá az elkövetkező két hét pécsi zenei kínálatát.

Mészáros B. Endre

Képünk egy korábbi előadáson készült

Forrás: Pannon Filharmonikusok

Tíz igényes koncert lesz október 27. és november 10. között a Kodály Központban, és a Zsolnay Negyed E78 termében. S van ebben minden, többféle műfajban több korosztálynak. 

A Zsolnay táncházak keretében a Szüreti Vizin Táncház nyitja a sorozatot október 27-én 19 órakor a Negyedben, majd november 2-án érkezik az E78-ba az Aranyakkord. Az akusztikus formációt Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre 2018-ban. Állandó vendégként jön továbbá Gábor Andor „UFO” ütőhangszeres.

A Kodály Központban a Pannon Filharmonikusokat hallhatjuk november 3-án 19 órakor. Egy „Romantikus közjáték”-kal jelentkeznek, benne a világ egyik legnépszerűbb concertójával, Mendelssohn e-moll hegedűversenyével, amelyben Baráti Kristóf játssza a szólót. Sőt, ezen a napon már délelőtt szól a zene a koncertközpontban, mert 10 órától Még1Esély! hangverseny lesz ugyanezzel a programmal a fogyatékkal élőknek és a szociálisan rászorulóknak, természetesen térítésmentesen.

Aztán 4-én este újra az E78-ban Laár András poénokba csomagolt nyamvadásgátló varázsszerekkel fog házalni.  

A Kodály Központban november 6-án egy könnyűzenei világsztár csap a húrok közé: a gitárvirtuóz ausztrál Tommy Emmanuel. Az a sajátossága, hogy olykor több szólamban is  penget.

Ugyanitt egy nappal később Babzsák lesz bölcsiseknek a Pannon Filharmonikusok zeneművészeivel. Ezen a napon este a Filharmónia Magyarország Mesterbérlete keretében a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Nemzeti Énekkarral és neves szólistákkal Verdi Requiemjét mutatja be. 

Cseh Tamás 80 – Füst a szemében / Cseh Tamás története és dalai címmel november 8-án az E78-ban Cseh Tamás élettörténetét meséli  el Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán Vecsei H. Miklós (QJÚB), Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) és Ratkóczi Huba (QJÚB). A jazz kedvelőinek pedig 9-én a Metronóm Jazz Klubban a Bacsó Kristóf Triad zenél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában