A főzésre épített

2023.11.06. 19:15

Lakáséttermet nyitott a Tour de France-ra kijutott siklósi szakács

Lakáséttermet nyitott Szász-Kolumbán Attila siklósi szakács, aki idén a Tour de France-on – azután pedig a Vuelta a España spanyol kerékpáros körversenyen is – a Cofidis francia profi kerékpárcsapatnak főzhetett.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: siklósi lakásétterem

Egy hat fős és két négy fős asztallal várják a vendégeket a Felszabadulás utcai Columban’s Lakásétteremben, természetesen előre foglalással, főként pénteki és szombati napokon, illetve kivételes esetben csoportos foglalás esetén akár hétköznap is.

Forrás: siklósi lakásétterem

Attila (vagy ahogy Siklóson ismerik: Speedy) az első és egyetlen magyar szakács, aki a profi biciklisek zárt világába csöppent, és rövid idő alatt a kerékpárosok legrangosabb versenyén, a biciklis Forma1-ben találta magát. Tavaly a belga kerékpárcsapat abban a szállodában szállt meg, ahol Attila dolgozott. A csapat kamionjában a konyhai berendezések nem működtek, így a szakácsuk bement a hotel konyhájára és látta, hogy jól mozog a konyhán. Idén februárban kapott egy üzenetet, hogy a Cofidis Team séfet keres a Katalán körversenyre. Március végén 10 napig már a francia csapatra és a Staffra főzhetett, majd egy háromhetes alpoki edzőtáborban a csapat öt tagjának is ő készíthette az ételeket.

Egyébként felnőtt korában sajátította el a szakács szakmát. Évekkel ezelőtt, amikor többedmagával Olaszországban egy építkezésen dolgozott, a társaság minden tagja főzött. Ott kiderült, hogy ez Attilának megy a legjobban, így hazatérve egy egyéves tanfolyamon szerezte meg a képesítést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában