Ünnepi buli

2023.12.23. 09:00

Jön a Winterfest of Pécs az Expo Centerben

Több mint egy évtizede kezdődött, hogy karácsony és szilveszter között vidám könnyűzenei koncertekből válogathat Pécsett a nagyérdemű a Winterfest of Pécsen, Trubics Zorán szervezésében.

Mészáros B. Endre

Fotó: Fehér Gábor

Volt ugyan a pandémia miatt három évnyi szünet, de az utóbbi időszakban kialakult a rend, van mindig Balkán és német (sváb) nap, jön előszilveszterezni 30-án a Neoton, és egyéb könnyűzenei ínyencségek is rendre beférnek a csomagba.

Idén a nyolcadik Winterfest of Pécs következik, négy intenzív és önálló koncertcsomaggal. A zene december 27-én indul az ötödik Balkán Fesztivállal és ezúttal egy igen ismert szerb énekessel, Miroslav Iliccsel, aki kétórás koncertet ad öt fős zenekarával az Expo Centerben. A Városi Sportcsarnokot ugyanis felújítják, ezért a Winterfest minden bulija az Expo Centerben lesz, kivéve a januárra áthozódó Deák Bill Gyula jubileumi partit. Szóval a Balkán Fesztiválon Miroslav Ilic, továbbá a Baranya Orkestar fog zenélni. Itt jegyezzük meg, a főszervező jövőre a leghíresebb  horvát énekesnővel, Severinával kötött szerződést. A hagyományoknak megfelelően ha délvidéki muzsika, akkor lesz délszláv gasztronómia is csevapcsicsával, pleskovicával.

Jövő csütörtökön, 28-án pedig szintén az Expo Centerben a második Sváb fesztivált rendezik. Itt a sztárvendég az osztrák Marc Pircher és a Junge Paldauer, továbbá fellép a Wemender Mannerchor, a Donau Krainer Zenekar, a Fekeder Musikanten és a Leőwey Táncegyüttes. Természetesen a német konyha remekei itt is megkóstolhatók.

Neoton nélkül nincs pécsi szilveszter, Csepregi Éváék 19 esztendeje,  hogy mindig elhozzák Pécsre legendás slágereiket, és persze a dátum is fix, 30-án lesz a buli, éppen csak most az Expo Centerben, a már említett okok miatt. Ezen a koncerten ülőhelyekről is gondoskodnak az idősebb korosztály kényelmére, a koncertet követően pedig Dj. Bogár retro diszkót játszik.

Az évnek ezt követően vége, ám a Winterfestnek nem, január 5-én – új helyen, a Zsolnay Negyed E78 termében – Deák Bill Gyula ünnepli 75 éves születésnapját.  Itt pedig az előjátékról a Komlói Bluesmegálló Zenekar gondoskodik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában