Ünnepi tárlat

2023.12.09. 21:00

Kiállítás nyílt az idős lakosok alkotásaiból

A karácsonyhoz kapcsolódó kiállítás nyílt a beremendi Zarándokház kiállítótermében, az Idősek Szociális Otthonának szervezésében.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Pezzetta Umberto

A kiállítók nagyrészt idősek, de nemcsak az otthon lakói, hanem a faluban élő idős lakosokat is megkeresték az intézmény munkatársai. A kiállított tárgyak pedig olyan kézimunkák (kötött és horgolt ruhadarabok, hímzett terítők és egyéb ünnepi dísztárgyak), amelyek manapság már nehezen fellelhetőek. Az idősek otthonának lakói olyan tárgyakat is készítettek a kézműves foglalkozásokon, amelyeket a látogatók megvásárolhatnak, sőt a zsákbakrampusz-csomagokból befolyt összeggel az általános iskola hetedik osztályát szeretnék támogatni. 

A kiállítás szombatonként 13 órától, a beremendi adventi vásár idején szabadon látogatható, egyéb napokon Juhász Anett rendezvényszervezővel történő egyeztetést követően is megtekinthető.  Szombaton a nagyközség főterén az Ezüstfenyő Nyugdíjas Egyesület kórusának előadása, valamint az általános iskolások műsora örvendezteti meg az adventi vásárra érkezőket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában