Rejtett kamerákkal forgattak

2024.01.13. 12:30

Drogot terjeszt éjszakánként egy fiatal iráni férfi

Egy 18 éven felülieknek ajánlott filmet is műsorra tűz január 13-án a pécsi Apolló Mozi este 8 órai kezdéssel, amely a Tűréshatár címet viseli.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ground Picture

A film hivatalos leírása szerint a főszereplőnk Amir, egy magányos iráni drogdíler, akinek egyetlen társa a kutyája. A fiatal férfi éjszakánként drogot terjeszt, miközben modern, betépett prófétaként segít bajba jutott ügyfeleinek. A teheráni külváros sötét útjait rója Amir, két meló között pedig blantokat teker, hogy kiszakadjon a valóságból. Portyái során folyamatosan az iszlamista rezsim ordító ellentmondásaival, visszataszító álszentségével szembesül.

Az alkotás érdekessége, hogy a stáb az iráni hatóságok engedélye nélkül, gerillamódszerekkel, rejtett kamerákkal forgatott, majd az államapparátus arra kérte a direktort, hogy vonja vissza a filmet a Locarnói Filmvesztivál versenyprogramjából. Ez nem történt még, és a film elnyerte a fesztivál fődíját.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában