Újjászületés

2024.03.16. 17:40

A nagyböjti lelki délutánok tovább folytatódnak

A nagyböjti újjászületés jegyében, folytatva a tavaly útjára indított hagyományt, a Pécsi Egyházmegye több településén idén is lelki délutánokra várják a híveket. A rendezvénnyel cél, hogy a legtávolabb élőkhöz is elvigyék a hitbéli és katolikus közösségben történő megújulás gondolatának lehetőségeit.

Wald Kata

Baranyában Szigetváron, Szászváron és Mohácson már sor került a nagyböjti lelki délutánokra az elmúlt hetekben, március 23-án pedig Pécsett, a PTE AOK Szigeti úti aulájában várják a híveket, a nagyböjti újjászületés jegyében.  - Az első ízben 2023 nagyböjtjében megtartott lelkiségi délutánok hagyományát követve Felföldi László megyéspüspök és a papság idén is arra vállalkozott, hogy az egyházmegye teljes közösségét megszólítsa és a legtávolabb élőkhöz is elvigye a hitbéli és katolikus közösségben történő megújulás gondolatának lehetőségeit - részletezi a Pécsi Egyházmegye.  

Nagyböjti időszak vette kezdetét.
Nagyböjti időszak vette kezdetét.
Fotó: Kolozsvari Laszlo

Az Újjá kell születnetek! (vö. Jn 3,7) mottó köré szerveződő lelki délutánok programja a Pécsi Egyházmegye érintett 11 településének helyszínein megegyező módon épül fel: 14.30-kor lelkigyakorlatos előadással kezdenek, melynek témája minden helyszínen a család, mint megtartó közösség. Ezt követően 15.30-tól Felföldi László megyéspüspök főpásztori üzenettel fordul a hívekhez, melyben a Pécsi Egyházmegye hívő közösségeinek jövőjéről történő közös gondolkodásra, küldetésre és szolgálatra hívja a résztvevőket, amelyet követően egy-egy lelkiségi elmélkedéssel gazdagodhatnak a résztvevők, amelyeket az egyházmegye papjai, illetve világi meghívott szakemberek tartanak. - A találkozók mindenhol egységesen a 18 órakor kezdődő szentmisével zárulnak, a rendezvényeken folyamatos gyónási lehetőséget biztosítanak, illetve a programok idején a gyermekek számára foglalkozásokat vezetnek a közösségekben szolgáló hitoktatók vezetésével. Minden helyszínen szeretetvendégség is kíséri a délutánt - közölte a Pécsi Egyházmegye. 

A passiójátékot a Tettye-parkban tartják

Március 24-én, virágvasárnap 15 órakor Pécsett, a kivételes szépségű Tettye-parkban passiójáték lesz látható - az idei évben a hagyományoktól eltérően nem kíséri menet a Jézus Krisztus szenvedéstörténetét megelevenítő szabadtéri misztériumjátékot, hanem ezúttal fix helyszínen, a Tettye-park műemlék romjának falai között idézik fel a nagyhét történéseit. A passiójátékot a Bólyi Keresztény Színjátszó Közösség viszi színre, közreműködnek a Sopianae Reviviscit Történelmi, Hagyományőrző Egyesület, a PécsiKatifi és a Szent Mór Iskolaközpont önkéntes fiataljai.

- A Pécsi Egyházmegyei Hivatal szervezésében, Pécs város támogatásával életre keltett tettyei passió az érdeklődők számára ingyenesen tekinthető meg virágvasárnap, 15 órakor. A Tettye-park közelében nincs lehetőség személygépkocsival történő parkolásra, ezért a szervezők kérik, hogy az érdeklődők a helyszínt gyalogosan, vagy tömegközlekedéssel közelítsék meg

 - hívja fel a figyelmet a Pécsi Egyházmegye. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában