Bama.hu videó

2024.03.02. 14:00

A szerelem még március elején is hódít (videó)

Ugyan már magunk mögött hagytuk a szerelem hónapjának is nevezett februárt, de mi még romantikus lázban égünk. Pont ezért a Csorba Győző Könyvtár munkatársa, Hári Viktória szerelmes témájú könyveket ajánlott, amelyek biztos, hogy megmelengetik szívünk-lelkünk, és a szerelem bűvöletébe kerülünk.

Czeczon Enikő

Az első könyv, amelyben főszerepet kap a szerelem, és amit mindenképpen olvasásra ajánl Hári Viktória, az Fábián Janka magyar írónőtől Az Anna-bál szerelmesei című sorozat, amelynek eddig két része jelent meg, Az Anna-bál szerelmesei és A szabadság szerelmesei.

szerelem, olvas, könyv
Egy jó könyv egy vasárnapi hűvös reggelen: ilyen a szerelem.
Fotó: Evrymmnt/getty

– Hasonlóan a szerző Emma sorozatához, ez is egy családregény. Az első rész főhősei, Ilka és Krisztina, akik az 1800-as évek első évtizedeiben élnek, legjobb barátnők és mindketten a szerelmet keresik. A történet helyszínei Budapest, Párizs és a Balaton 

– informált minket a CSGYK munkatársa. – A második kötetnek a Balaton a helyszíne, de már Bécsben is Pozsonyban is játszódnak jelenetek. Ebben a könyvben pedig már Ilka gyermekei a főszereplők.

Az ajánlott kötetek között szerepel Laura Kneidl Ne! Érints meg! című könyvsorozata. Az első kötet ugyanazt a címet kapta, mint az egész sorozat. A könyv főhőse Sage, aki új városba költözik, ahol megismerkedik egy tetovált sráccal.

– A történetben nagy szerep jut a romantikának, de hangsúlyt fektet az írónő a családi dolgokra, problémákra, a poszttraumás stressz zavarra és a kapcsolatok fontosságára is – mesélte a könyvről Hári Viktória. – Az első rész nagyon izgalmasan ér véget, és rögtön olvasni is akarjuk a másodikat, ami ott folytatódik, ahol az első véget ér.

 

Több szinten is rábukkanhatunk a szerelemre a könyvek segítségével

 

Beszélgetésünk során megemlítettük azt is, hogy van egy állandó polcrész a CSGYK – Tudásközpont – 1. emeletén, ahol a könyvtár dolgozói romantikus könyveket ajánlanak olvasásra, de ez természetesen nem az összes ilyen témájú könyv az állományból. Az olvasók nyugodtan bevethetik magukat a sorok közé, ahol még több szerelmes regényre lehet bukkanni.

A fiatalok pedig a Körbirodalom Gyermekkönyvtárban is találnak a romantikus témakörbe eső regényeket, amelyek a korosztályuknak megfelelő tartalommal bírnak.

A Csorba Győző Könyvtár munkatársa, Hári Viktória további romantikus köteteket ajánl a videóban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában