Bama.hu videó

2023.12.27. 12:00

Lezárás, elengedés, újrakezdés – erről is szól egy új esztendő (videó)

Amikor véget ér a karácsony, és már csak pár nap választ el minket az újévtől, akkor gyakran eszünkbe jutnak ez elmúlt év eseményei. Számot vetünk az óévvel, és megfogadjuk, hogy a következő esztendőben ezt, meg azt másképp csináljuk.

Czeczon Enikő

Fotó: Cz.E.

Sok könyv szól az önismeretről, az újrakezdésről, vagy éppen életvezetési tanácsokat adnak, hogy könnyebben ugorhassunk bele az új esztendőbe, és gördülékenyebben vegyük az akadályokat. Ilyen témákban ajánlott az újévre olvasnivalót Hári Viktória, a Csorba Győző Könyvtár munkatársa.

Lezárás, elengedés, újrakezdés

Almási Kitti pszichológusnak rengeteg könyve jelent már meg különféle témákban, így nem is volt kérdés, hogy az egyik kötet, amit a CSGYK munkatársa ajánl, mindenképpen az ő művei közül fog kikerülni. Végül a választás a Lezárás, elengedés, újrakezdés című könyvre esett, amelyben a klinikai szakpszichológus körbejárja a válás körüli elengedési folyamatot, ír arról, hogy miként gyógyítható meg egy kapcsolatban szerezett sérülés, hogy mi befolyásol minket egy új kapcsolatba lépve, és terítékre kerül az is, hogy mitől lesz jó élmény az első randi.

Hári Viktória bátran ajánlja ezt a kötetet azoknak, akik újévkor tiszta lappal szeretnék kezdeni az esztendőt. Elmondása szerint aki kezébe veszi ezt a könyvet, az utána sokkal jobban átlátja majd az életét.

Hogyan építsük fel a bizalmat?

A második ajánlott kötet a Terapeuta esetei című sorozatból került ki, amely eddig tizenhárom kötetnél tart. Biztos mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi zajlik egy pszichológus rendelőjének ajtaja mögött. E sorozat minden egyes kötetében egy pszichoterápia történetét követheti nyomon az olvasó, a találkozástól a lezárásig. Betekintést kaphatunk egy-egy terápia folyamatába, a módszerek működésébe, és megérthetjük azt, hogy hogyan segít a pszichoterápia teljesebb életet élni.

A sorozatból Hári Viktória a Családi titkok című rész választotta ki, amiben egy olyan történet elevenedik meg, amelyben családterapeutához megy egy édesanya a kamasz fiával, akiknek élete elviselhetetlen lett, mióta egy heves vita alkalmával fény derült a fiú születésének igaz történetére. A kötetben az áll fókuszban, hogy hogyan lehet visszaépíteni a bizalmat, amelyet biztos mindannyian átéltünk már eddigi életünk során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában