Pécsi találkozó

2024.05.26. 10:00

„Az irodalomnak épp olyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem”

Május 26-án Nyáry Krisztián érkezik Pécsre, a Trafikba délután 5 órakor, hogy terítékre kerüljön az Így ettek ők című könyve és még sok másik téma is.

Czeczon Enikő

A szerző legújabb könyvében otthonunk két legőszintébb pontja találkozik: a kamránk és a könyvespolcunk. Ahogy a könyv hivatalos leírásában is szerepel „az irodalomnak épp olyan ősi témája a gasztronómia, mint a szerelem. A legjobb magyar írók egy tál étel történetén keresztül mindent el tudtak mesélni szegénységről és gazdagságról, örömről és boldogtalanságról. Ez a könyv olyan magyar írókat mutat be, akik az evés, az étkezési szokások vagy a főzés ábrázolásán keresztül mondtak el valami érvényeset a világról, Magyarországról vagy az emberi viszonyokról. És persze többségük a magánéletben is szeretett enni, vagy legalábbis jó ételekről álmodozni. 30 író, 30 történet és kétszer annyi recept - Nyáry Krisztián megszokott stílusában.” 

A pécsi találkozón a könyv mellett szó lesz még írókról, közéletről, pacalokról, káposztákról és a Thermidori homárról is, sőt a vendégek megkóstolhatnak a könyvből készült két pompás ételt is.  

Az eseményen való részvételi információkért keressék fel a bemutató Facebook-eseményét

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában