Budapest

2018.02.16. 16:30

Elismerték Michelisz Norbert teljesítményét

A 2017-es kimagasló teljesítményeket ismerte el a Nemzeti Versenysport Szövetség, amely évértékelőjén harmincnégy sportág ötvenkilenc női és férfi versenyzőjét, valamint csapatát díjazta.

K. Mayer András

Dr. Mészáros János, a szövetség elnöke kiemelte, minden várakozást felülmúló évet zártak: harminchárom világbajnoki és Európa-bajnoki elsőséget szereztek.

A díjazottak között természetesen akadtak baranyai, pécsi sportolók is. Csodálatos szezont futott tavaly Michelisz Norbert, aki a túraautó-világbajnokságon (WTCC) az utolsó pillanatig harcban volt az elsőségért – a Magyar Nemzeti Autósport Szövetségnél világbajnoki ezüstérme miatt őt látták 2017 legjobbjának. S ha már a himesházi pilótánál tartunk: örömteli hírt osztott meg, miszerint párja, Johanna ismét várandós, így Mira nemsokára kistestvért kap. Idén tehát már kétgyermekes apaként versenyez, immár a Hyundai színeiben.

A Magyar Torna Szövetség égisze alá tartozó aerobikosoknál Bali Dánielt választották a legeredményesebb versenyzőnek, ami szintén nem meglepetés. A PSN Zrt. sportolója ugyanis kitett magáért tavaly, Európa-bajnoki címnek, továbbá Világjátékok második és harmadik helynek örülhetett.

A Magyar Modellező Szövetségnél is egy pécsi fiatalembert láttak a legjobbnak. Ifjabb Csóka László a tavalyi, Orfűn megrendezett modellvitorlázó világbajnokságon két ezüstérmet is szerzett, a hazai versenyeken pedig tarolt a Pécsi Ércbányász Modellező Klub sportolója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában