Kosárlabda

2018.06.14. 12:00

Mindenkinek a Verseny utcában a helye

Rangos 3x3-as kosárlabda-tornát rendeznek június 16-án, Pécsett a PVSK Verseny utcai pályáján. A Csirke Ferenc vezette magyar férfiválogatott mellett a nemrég vb-n szereplő horvát nemzeti csapat is pályára lép majd.

Szakács Miklós

Rangos 3x3-as kosárlabdatornát rendeznek június 16-án, Pécsett a PVSK Verseny utcai pályáján. A Csirke Ferenc vezette magyar férfiválogatott mellett a nemrég vb-n szereplő horvát nemzeti csapat is pályára lép majd.

A 3x3-as kosárlabda legrangosabb hazai sorozata, a Decathlon B33 Tour érkezik Pécsre szombaton. A versenysorozat három selejtező (Kecskemét, Pécs, Újvidék) után egy Oroszlányban megrendezett döntővel zárul, a finálé ráadásul egy nemzetközi challanger-torna is egyben, ahonnan a legnagyobb nemzetközi klubcsapatok számára kiírt megmérettetésre, a World Tour prágai selejtezőjére lehet kvalifikálni.

Idén tehát Pécs is helyszíne lett az egyik B33-as tornának, amelyen természetesen részt vesz a Csirke Ferenc vezette magyar férfiválogatott is, igaz „klubcsapatként”. Nagy tétje nincs ugyan a pécsi Bíró Olivért is soraiban tudó gárda számára a szombati eseménynek, mivel a kecskeméti selejtezőt megnyerték, így döntőbe jutottak Csirke Ferencék, ennek ellenére nagyon készülnek a szombatra.

– Az biztos, hogy aki szereti a kosárlabdát, annak ott a helye szombaton a Verseny utcában – nyilatkozta lapunknak Csirke Ferenc. – Színvonalas torna lesz a pécsi, jönnek francia, szerb és szlovén együttesek, de itt lesz az a horvát válogatott is, amely nemrég még a vb-n szerepelt.

A magyar csapat gőzerővel készül a jövő heti, andorrai Eb-selejtezőre, ahol egy bombaerős csoportba került, a vb-n a legjobb nyolcba jutó Ukrajnával, a világbajnoki ezüstérmes Hollandiával és Svájccal.

– Kecskeméten és a hétvégi ciprusi tornán az első körben, a csoportmeccseken egészen jól játszottunk, a kieséses szakaszban azonban már voltak problémák – mondta Csirke. – Az Eb-selejtezőben nagyon nehéz dolgunk lesz, de ezért is jó, hogy egy ilyen nívós tornán készülhetünk a hétvégén.

A férfiak elit mezőnye mellett egy női torna is lesz szombaton – többek közt a vb-résztvevő Hollandia és a magyar B válogatott részvételével –, valamint a B33-as Egyetemi Bajnokság döntőjét is itt rendezik. Délelőtt 10-kor indul a hivatalos program, és egészen kora estig tart majd. Aki tehát élőben szeretné megnézni, milyen is a 3x3-as kosárlabda, lesz rá lehetősége.

Rossz időjárás esetén van B terv. Ha leszakad az ég, a Széchenyi Sportcsarnokban rendezik meg a meccseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában