labdarúgás

2018.07.06. 09:56

Olaszban idén nem lesz foci, talán folytatják

Lezárultak a nevezések a labdarúgó megyebajnokság különböző szintjein, bár ha egy klub valahová jelentkezett, még nem biztos, hogy ott el is indul majd a következő szezonban. Mindenesetre jövő hétfőn délig zajlik a hiánypótlás, utána az Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Megyei Igazgatósága (MLSZ BMI) versenybizottsága hivatalosan is elfogadja a jelentkezést és mindenhol összeállhat a mezőny. A testület csak akkor lépi meg ezt, ha a sportegyesületnek nincs lejárt tartozása az MLSZ BMI felé.

Horváth L.

A szövetségnél azt szeretnék, ha a felnőtteknél az I., a II. és a III. osztály mindkét csoportjában 16-16 csapat jönne össze, de mindenki tudja, hogy valószínűleg ez csupán álom marad. Az már eldőlt, hogy a legutóbb még megyei I.-es Ócsárd egy „emelettel” lejjebb, a II.-be kérte a besorolását, míg a negyedik vonal A-csoportjában szerepelt Olasz sehová sem adta le nevezését.

– Nem tudtunk elég játékost összeszedni ahhoz, hogy elindulhassunk – mondta Hofschauer Péter, az olasziak edzője, aki 1998 óta van kisebb megszakításokkal ilyen-olyan minőségben a csapat körül. – Már a legutóbbi szezont is végigkínlódtuk, meccsenkén csak 10-11-en tudtunk összejönni, azóta pedig egy-egy játékosunk visszavonult, máshová igazolt, illetve Németországba ment dolgozni, helyettük pedig nem érkezett senki.sem. Olaszban 1927-ben alakult meg a sportkör, jó lenne, ha nem véglegesen szűnne meg a futball nálunk.Nem zárkózom el attól, hogy jövőre megint megpróbáljuk, de ehhez persze a mostaninál jóval több labdarúgóra lenne szükségünk.

A baranyai labdarúgással kapcsolatos hír még, hogy edzőt cseréltek Bodán. Az eddigi trénert, Kardos Józsefet Nagy Csaba váltotta fel a kispadon. A bodaiak a megyei I. osztályban a pofozógép szerepét töltötték be, győzelem nélkül, két döntetlennel és huszonhat vereséggel, egészen borzalmas, 21-159-es gólkülönbséggel a 15., vagyis az utolsó helyen végeztek. Igaz, mivel nem volt idén kieső, a következő szezont is az élvonalban kezdik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában