Baranyai körkép

2018.08.08. 12:21

Játékoshiány szűkíti az indulók névsorát

Összeállt a labdarúgó felnőtt megyebajnokság mezőnye, a különböző osztályokban összesen 71 csapat érdekelt a rajton. A bajnoki küzdelmeket most a hétvégén Magyar Kupa-forduló előzi meg.

Horváth László

A nevezések leadásával még nem állt össze a mezőny, néhány jelentkezést hiánypótlásra visszadobtak, végül az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságának versenybizottsága szentesítette a névsort.

Eszerint a megyei I. osztályban 15 csapat indul (Boda, Bóly, Harkány, Komló, Lovászhetény, Mohács, PTE-PEAC, Pécsvárad, PVSK, Sellye, Siklós, Szászvár, Szederkény, Szentlőrinc II., Villány), a II.-ban 16-an lesznek (Bicsérd, Bogád, Diana, Drávaszabolcs, Himesháza, Hosszúhetény, Kétújfalu, Lánycsók, Magyarbóly, Mozsgó, Nagykozár, Ócsárd, Palotabozsok, Somberek, Töttös, Véménd), a III. o. Czibulka-csoportjában 14-en (Görcsöny, Királyegyháza, Kishárságy, Kökény, Kővágószőlős, Lakócsa, Mágocs, Magyarhertelend, Magyarszék, Merenye, Pellérd, Pogány, Szigetvár, Vajszló), a Tamásiban 13-an (Babarc, Beremend, Borjád, Dunaszekcső, Egerág, Görcsönydoboka, Hidas, Kölked, Orfű, Sátorhely, Szajk, Szalánta, Újpetre), míg a IV.-ben 13-an (Abaliget, Baksa, Báta, Gyód, Hetvehely, Lippó, Majs, Mozsgó, Nagydobsza, Patapoklosi, Szabadszentkirály, Szentegát, Szentlászló) rajtolnak.

– Tavaly hetvenhat felnőtt együttes volt a négy osztályban, idén hetvenegy lesz – mondta Bogyay Zoltán, az MLSZ Baranya Megyei Igazgatóságának igazgatója. – Olasz, Kisnyárád, Lovászhetény II., Márok és Szászvár II. nem vállalta az indulást, és hangsúlyozni kell, hogy nem a pénzszűke, hanem a játékoshiány miatt. Jövőre összevonjuk a megyei III.-at a IV.-gyel.

A bajnoki rajt az I. és a II. ligában jövő hét szombatján lesz, a III.-ban és a IV.-ben pedig augusztus 25-én. Most hétvégén a Magyar Kupa megyei 1. fordulóját rendezik, a párosítás: Boda–PVSK (szombat), Lovászhetény–Sellye, Villány–Komló, Siklós–Mohács, Pécsvárad–Szederkény, Harkány–PTE-PEAC (mind vasárnap). Erőnyerő: Szászvár és Bóly, a mezőnyből két csapat jut fel az országos főtáblára.

Új Boda alakul

A megyei I. osztály legutóbbi utolsó helyezettje, a Boda a nyáron 16 felnőtt labdarúgót igazolt, a régi keretből heten maradtak. A játékosállomány körülbelül 60 százaléka egyetemista, érkezett négy új Kozármislenyből (kiöregedett ifisták), ugyancsak négy Szászvárról (az egykori NB II.-es utánpótláscsapat tagjai voltak), kettő-kettő Bogádról és a PTE-PEAC-tól. Új a vezetőedző is, Nagy Csaba Bogád után Bodán folytatja.

– Július 30-án kezdtük meg a felkészülést, a frissen leigazoltak közül kilenc focistával még nem találkoztam, ők egyelőre nem edzenek – jegyezte meg Nagy. – A célunk a múlt szezonbeli tizenötödik, vagyis utolsó helynél jobb szereplés. Szerencsére az új szakosztályi modellel sok terhet levesz a vezetés a vállamról.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában