Vasember

2018.08.30. 14:05

Mindumnak nincsenek leküzdhetetlen akadályok

A pécsi Mindum Károly hihetetlen távokat gyűrt le a svájci Ironman-viadalon. 38 km-t úszott, 1800 km-t kerékpározott, valamint 422 km-t futott.

K. Mayer A.

Úgy látszik, számára nincsenek határok. Illetve, ha vannak is, mindig feszegeti őket, sőt, rendszeresen kijjebb és kijjebb tolja.

A pécsi Mindum Károly (Fittbike SE) is indult a Svájcban megrendezett Ironman-viadalon, amelyen teljesítette a tízszeres távot. Vagyis nem kevesebbet, mint 38 km-t úszott, 1800 km-t kerékpározott, valamint 422 km-t futott. Eszement távok ezek – ráadásul sokszor pocsék időjárási körülmények, eső, vihar és hideg nehezítette a versenyzők dolgát. Ennek ellenére Mindumnak jóval szintidőn belül sikerült teljesítenie (294 óra és 28 perc alatt ért célba) a versenyt, s így a kilencedik helyen végzett.

Hatalmas sikert ért el egy másik magyar sportoló is ezen a svájci versenyen. Szőnyi Ferenc ugyanis megnyerte az ötszörös ironmant: a 19 kilométeres úszásból, 900 kilométeres kerékpározásásból és 211 kilométeres futásból álló távot 98 óra 29 perc alatt teljesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában