rali

2018.08.04. 11:28

Odatették magukat a pilóták

Hatalmas volt a nyüzsgés tegnap délután Komló szívében, nagyon sokan voltak kíváncsiak a Baranya Kupa prológjára, amelyet a belvárosban tartottak meg. A mezőny ezt követően már ment is az első gyorsaságira – a raliverseny ma folytatódik.

K. Mayer András

Fotó: Löffler Péter

Nem kellett mást tenni, egész egyszerűen csak követni kellett a tömeget – tudtuk, hogy szinte mindenki az Int. MARSO Baranya Kupa az A-Híd Kupáért prológjára tart. Valóban a belvárosban, a főutcán kialakított pályát rengetegen állták körbe, nagyon sokan élvezték az autóverseny eme felvezető, kedvcsináló szakaszát. Kattogtak a fényképezőgépek, dolgoztak a mobilok, és nem mellesleg fogyott a sör és az üdítő, mert nagy meleg volt.

A közönség körében nagy sikerük volt a Ladáknak, de végül nem ők vitték el a pálmát. A Trabantok arattak: mindenki átérezte, hogy ezek a kis gépek valójában a mi autóink, amelyek visszahozták a múltat, s ha csukott szemmel és füllel állunk a pálya mellett, a jellegzetes illatfelhőből (nem neveznénk szagnak) akkor is megállapítottuk volna, hogy mik száguldanak a pályán. Ráadásul nem is voltak rosszak a trabisok, kifejezetten jó időket mentek, bizony jó néhány nagyobb gépnek odapörköltek.

A verseny ma folytatódik, s a résztvevők között ott lesz egy sztárvendég, az olasz Paolo Diana is. Sokan várják, hogy testközelből lássák az autózását.

– Ahogy azt a meghíváskor leegyeztettük, a fő cél, hogy élvezzük a jelenlétet, mert akkor a nézők is jól szórakoznak. Úgy hiszem, ehhez minden feltétel adott, menni fog. A főszervezőtől, Markó Tibortól kaptam néhány korábbi videót a versenyről, azokat látva úgy gondolom, egy szép, de kemény megmérettetés vár ránk, remélhetőleg problémák nélkül – mondta Paolo Diana.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában