A vizilabda megszállottja

2018.08.23. 16:50

Reggeltől estig csak dolgozik, szép jövő előtt áll

Gaszt Roland reggeltől estig ott van az uszodában, még akkor is, ha nincs edzés. Ha így folytatja, még OB I.-es játékos is válhat belőle.

Szakács M.

Az utóbbi évek munkája a pécsi vízilabda utánpótlásában egyre inkább kezd beérni. Újabb bizonyíték erre a 14 éves Gaszt Roland esete, aki a közelmúltban egy rangos nemzetközi tornán, a Szerbiában megrendezett Darko Csukics Emléktornán képviselte a magyar színeket a válogatott szűk keretének tagjaként. A nemzeti együttes az erős mezőnyben a tizedik helyen zárt, Gaszt pedig jó teljesítményt nyújtott.

– Nem volt meglepő számunkra, hogy Roland bekerült a 2004-es válogatott szűk keretébe, hiszen egész évben kiváló teljesítményt nyújtott, a bajnokságban is, de a válogatott felkészülési meccsein is – mondta Török Viktor, a fiatal pólós pécsi klubedzője. – A nemzeti csapatban főleg rosszkéz oldalon, hátul játszott, de ő alapvetően egy univerzális játékos, szinte minden poszton bevethető. Az nem kérdés, hogy a tehetsége megvan ehhez a sportághoz, sőt, az adottságai is rendben vannak, hiszen már most 190 körüli a magassága, jó a felépítése. Ami viszont ennél sokkal fontosabb, hogy jó értelemben véve vízilabda-őrült. Ő az, aki reggeltől estig ott van az uszodában, ő az, aki akkor is lejön, ha nincs edzés. Ezzel a hozzáállással és a meglévő képességeivel meggyőződésem, hogy nagyon sokra viheti, potenciálisan bőven megvan benne a lehetősége annak, hogy OB I.-es játékos váljon belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában