ünnep

2018.11.10. 22:31

Harmadízben találkoztak a pécsi futball legendás alakjai

A dicsőséges pécsi futballpercekre, pillanatokra emlékeztek ismét a helyi labdarúgás jeles személyiségei, korábbi játékosok, edzők, vezetők az immár harmadik alkalommal megrendezett Pécsi Labdarúgás Napján.

K. Mayer A.

Fotó: Laufer László

A közel ötven éve elért csodálatos siker (a Pécsi Dózsa 1970. november 4-én 2-0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet az Európai Városok Kupájában) apropóján életre hívott kezdeményezés telitalálat: minden ilyen estén megelevenedik a múlt, a megjelentek leporolják a régi sztorikat, s rengeteget megtudhatunk a sikerek hátteréről.

 

A mostani estén ismét nagyon sokan összejöttek, hogy koccintsanak egymással a pécsi futballra: ott volt például Tallósi István és Bércesi Ferenc, Dunai János, Udvarácz Milán egyenesen Koppenhágából érkezett, de nem hagyhatta ki ezt a rendezvényt többek között Bérczy Balázs sem. Miként elfogadta a szervezők meghívását a korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre is, aki elárulta, annakidején, még 1978-ban pont a Pécstől szenvedte el csapata a legnagyobb vereségét: 5-0-ra kaptak ki, s már akkor is összeölelkeztek, amikor ezen a meccsen egyáltalán átmentek a felezőn.

A Pécsi Labdarúgás Napján ezúttal egy Életmű Díjat is átadtak: a korábbi kiváló válogatott játékos, olimpiai bronzérmes Dunai Jánosnak köszönték meg ezzel az elismeréssel azt, amit a pécsi futballért tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában