PMSC öregfiúk - Dárdai Team

2019.06.13. 11:12

Idősebb Dárdai Pálra emlékeznek Pécsett: gálameccsen lép pályára a fia és az unokái

A PMSC Öregfiúk Egyesület június 22-én, szombaton emlékestet szervez a klub elhunyt legendája, idősebb Dárdai Pál tiszteletére.

K. Mayer A.

2008

Az egyesület egyik fő célja az, hogy ápolja a hagyományokat, ne hagyja, hogy a feledés homályába vesszenek korábbi kiváló játékosok, mérkőzések, sikerek. Ennek megfelelően másfél hét múlva egy meghatónak, emlékezetesnek ígérkező eseménynek ad otthont a PMFC stadionja, majd az egyik belvárosi étterem: Idősebb Dárdai Pál Emlékestre kerül sor.

A program 17 órakor a stadionban egy mérkőzéssel indul, a PMSC öregfiúk csap öszsze a Dárdai Teammel, amelyben ifjabb Dárdai Pál barátai kapnak helyet. Az, hogy meddig tart a meccs, egyelőre kérdéses – a szervezők szerint addig, amíg jólesik a pályán lévőknek. Ezt követően pedig az egyik belvárosi étteremben folytatódik a megemlékezés. – Bízunk benne, hogy sokan eljönnek a mérkőzésre, amely nem mindennapi élményt jelenthet azoknak, akik szeretik a pécsi futballt, és szerették idősebb Dárdai Pált – mondta lapunknak Lőrinc Antal, a PMSC Öregfiúk Egyesület elnökségi tagja. – Az ezt követő megemlékezésre is sokakat meghívunk.

Korabeli képekkel idézzük fel Pali bá pályafutását, életét, nem mellesleg a jelen lévő egykori csapattársak biztosan rengeteg jó történetet mesélnek el, talán olyanokat is, amelyekről még nem hallottunk. Az emlékestre elfogadta a meghívást Garami József, aki a meccsen leül a PMSC öregfiúk csapatának kispadjára. Lőrinc Antal hozzátette, ilyenkor, a nyári szünetben minden évben szeretnének ilyen eseményt szervezni – azért, hogy ne veszszenek feledésbe azok, akikre érdemes emlékezni.

Nem mindennapi mérkőzés lesz

Az Idősebb Dárdai Pál Emlékestre jövő szombaton, június 22-én 17 órától kerül sor a PMFC stadionjában. A belépés a szurkolók részére ingyenes, a szervező, a PMSC Öregfiúk Egyesület mindenkit nagy szeretettel vár erre a rendezvényre. Az biztos, hogy annak, aki szereti a focit, főleg a pécsi focit, érdemes lesz kilátogatnia.

Nem mindennapi mérkőzést láthatnak ugyanis a drukkerek: összecsap egymással a PMSC öregfiúk és a Dárdai Team. Mindkét együttesben nagy nevekkel, ismert játékosokkal, igazi kedvencekkel találkozhatunk, előbbiben ott lesz majd a pályán többek között Bodnár László, Megyeri Károly, Mészáros Ferenc, Tököli Attila, Tomka János, utóbbi ban pedig ifjabb Dárdai Pál és gyermekei, továbbá Fehér Csaba, Király Gábor, Lőw Zsolt, Szélesi Zoltán.

Az estet sajtótájékoztató zárja fél nyolctól a Rundó Étteremben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában