Dzsúdó

2019.06.06. 11:50

Jólesett az elismerés Kersics Antalnak

Nagyon jó kezekben vannak a fiatalok a PVSK judoszakosztályánál, hiszen olyan kiváló edzőktől sajátíthatják el a sportág minden csínját-bínját, mint Ker­sics Antal, aki a közelmúltban megkapta az ötödik dan fokozatot.

K. Mayer András

Nincs olyan verseny, amelyiken ne szerepelnének jól és eredményesen a PVSK dzsúdósai. Nem véletlenül: remek szakemberek foglalkoznak a gyerekekkel, olyanok, akiktől van mit tanulni. A vezetőedző, Kersics Antal a közelmúltban a Magyar Judo Szövetségtől megkapta az ötödik dan fokozatot, továbbá átvehette a Judo Érdemrend Bronz Fokozatát.

– Előbbit a sportágban edzőként és versenyzőként elért eredményeimért kaptam, utóbbit pedig a munkásságomért – mondta lapunknak a kétszeres szenior világ- és háromszoros Európa-bajnok Kersics Antal. – Amellett, hogy a PVSK-nál vezetőedzőként dolgozom, több programban is részt veszek, így például az esélyegyenlőségi, a megyei edzőképző, továbbá egy utánpótlás programban is. Természetesen nagyon jólesett az elismerés. A sport hiúság, hiszen az ember mindig jobb akar lenni a másiknál, s ha ezt elismerik egy himnusszal, vagy egy kitüntetéssel, az mindig szívet melengető.

Pécsett két hatdanos mester dolgozik, Buczó Zoltán a Dozsót vezeti, Szakács László pedig Kersics mellett a PVSK szakmai stábját erősíti.

– Nagyon örülök annak, hogy kettőnknek is magasabb dan fokozata van a PVSK-ban, remélhetőleg jó úton járnak a gyerekek – mondta mosolyogva Kersics. – Az is boldoggá tesz, hogy a fiatal edzők is megmutatják a tudásukat: Kersics Dávid foglalkozik például Kenderesi Péterrel, aki a napokban első lett az Európa-kupán. Ő már stabil tagja a serdülő válogatottnak. Bátyja, az úszó Tamás remek motiváló tényező, húzóerő: tőle látja Péter, hogy magasra kell tenni a mércét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában