Labdarúgás

2019.07.28. 08:45

Az első ötbe kerülés a minimális célkitűzés a PMFC-nél

Ütőképes csapatot alakítottak ki a PMFC-nél, amelyben sok a saját nevelésű játékos, és arra is figyeltek, hogy elsősorban fiatalok alkossák a keretet. A sportszakmai igazgató, Kulcsár Árpád lapunknak elárulta, a minimális cél az első ötbe kerülés, de legbelül mindenki az első háromba várja a csapatot.

K. Mayer András

– Az előző szezon gyakorlatilag a túlélésről szólt. Túlélte, sőt, elég simán benmmaradt a PMFC, végül a tizenegyedik helyen zárt és tizenkét pontot vert a legjobb kieső Hódmezővásárhelyre.

– A tavaly nyári helyzet miatt valóban nem lehetett más a célunk – fogalmazott Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója. – De megoldottuk: olyan csapatot és olyan szakmai stábot raktunk össze, amellyel elértük a bentmaradást. Sőt, ha csak a Vas László-érát nézzük, vagyis a tizenegyedik fordulótól számolunk, akkor a PMFC az ötödik helyen zárt úgy, hogy az utolsó két forduló nem sült el jól a mi szempontunkból. Az ígéreteimet tehát megtartottam, s ha megvalósul a kovácstelepi létesítmény-fejlesztés, akkor az utánpótlásban is mindenben álltam a szavam.

– Mit várhatnak a következő szezontól a szurkolók? A túlélés helyett most már biztosan valami szebb eredményben reménykednek.

– Ütőképes társaságot raktunk össze, amelyben sok a saját nevelésű fiatal. A klub filozófiája az, hogy ebben az osztályban a keret legalább harminc százaléka olyan játékosokból álljon, akik kötődnek a PMFC-hez: kilencen vannak, vagyis túl is teljesítettük ezt a tervet. Abban mindenki biztos lehet, hogy ez a csapat sohasem fogja feladni, és ott is leszünk majd az élbolyban.

– Konkrétabban?

– Sokaktól hallom, hogy a feljutásról beszélnek, de mindenkit óvatosságra intenék. Nem csak nálunk, más kluboknál is látszott, hogy három éves építkezés után sem sikerült osztályt váltani, vagyis nem olyan egyszerű ez. Nem lehet egyértelmű elvárás ott a feljutás, ahová tizennégy új futballista érkezett, márpedig nálunk ez a helyzet. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy ott leszünk a spicc közelében.

– Könnyebben tudtak már játékosokat szerződtetni, mint tavaly? A bizonytalanság nem volt túl jó ajánlólevél.

– Annak, ahogy dolgozunk, és hogy itt alakulófélben van valami, híre ment. Egyébiránt amellett, hogy elsősorban pécsi kötődésű játékosokat kerestünk, az is fontos szempont volt, hogy fiatalok jöjjenek hozzánk. Tudatos építkezést folytatunk, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég, ami viszont természetesen csak versenyhelyzetben derül ki. Elárulom: az elmúlt idényben nyújtott szereplésből kiindulva a minimális elvárás az első ötbe kerülés. Hozzáteszem, legbelül mindenki az első háromba várja a csapatot.

Utolsó felmérő

A hatodik, egyben az utolsó felkészülési mérkőzése előtt áll a PMFC: vasárnap a szintén harmadosztályú MOL Fehérvár FC II. otthonában lép pályára Vas László együttese. Jövő hétvégén pedig már kezdődik a bajnokság, az első fordulóban a Szekszárd jön Pécsre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában