Felkészülés

2019.08.09. 10:58

Biztatóan játszott a formálódó Komló

Ugyan két góllal kikapott, de biztatóan játszott a nemzetközileg is jegyzett horvát Nexe elleni felkészülési mérkőzésen a Sport 36 Komló NB I.-es férfi kézilabdacsapata.

Szabó Dániel, [email protected]

Kilvinger Bálint munkájára nem lehet panasz Komlón

Kedd este lejátszotta első hazai felkészülési mérkőzését (idegenben háromszor már pályára lépett) a Sport35 Komló formálódó férfi kézilabda, amely ugyan három góllal is vezetett a magasan jegyzett Nexe Nasice együttese ellen, de végül kétgólos vereséget szenvedett.

Ha a baranyai együttes egy kicsit pontosabb, akkor a győzelem is összejöhetett volna, azonban a felkészülés ezen szakaszában még nem az eredmény, hanem az összeszokás és a mutatott játék a legfontosabb. Ebben pedig nem kellett szégyenkezni Vaskóéknak, hiszen rendre szép megoldásokat választottak, amely nemcsak a közönség, de vezetőedzőjük tetszését is elnyerte.

– Egy harcos, jó mérkőzés volt – értékelt Kilvinger Bálint, a Komló vezetőedzője. – Azt gondolom, helyenként egészen jó játékot mutattunk, és az edzőmeccseink alapján kezdünk egyre jobbak lenni. A felkészülésnek az első fázisa azért érezhető volt, kiütközött a fáradtság a csapaton. De egy nemzetközi kupában szereplő gárda ellen játszottunk egy jó meccset.

A keret vérfrissítésen ment át a nyáron, többen távoztak, s hat játékos érkezett helyükre, ami Kilvinger szerint még érezhető, de ahogy a vezetőedző fogalmazott: napról napra a csapat részévévé válnak az új emberek is.

A baranyai gárda következő felkészülési mérkőzését ma délután (16.30) idegenben, a szintén NB I.-es Tatabánya ellen játssza.

Sport36-Komló–NEXE Nasice 22-24 (13-12)

Felkészülési mérkőzés. Komló, 300 néző.

Komló: Đurđević – Vaskó 2, Katzirz, Grünfelder, Sunajko 3, Jerkovics 3, Markovics 2/1. Csere: Granics (k), Zobec 3, Oláh T. 3, Takács 3/2, Jóga 2, Balázs S., Csomor 1, Szkokán. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

A NEXE gólszerzői: Vida 5, Jaganac 4, Barisics 4, Dumentics 3, Srsen 2, Buvinics 2, Tomics 2, Jelinics 1, Pesics 1.

Hat új játékos a komlói fedélzeten

Kapusok: Selymes Attila, Ante Granics és Alekszandar Djurdjevics. Balszélsők: Igor Markovics, Hoffmann József, érkezett Csomor Tamás (NEKA). Balátlövők: Szrecsko Jerkovics, Katzirz Dávid, Balázs Sándor. Irányítók: Sunajko Filip, Manojlovity Stefán, érkezett Takács Bence (Eger). Beállók: Grünfelder Péter, Gajdos Dániel, érkezett Jóga Norbert (Mezőkövesd). Jobbátlövők: érkezett Oláh Tamás (FTC), Bruno-Vili Zobec (Cegléd). Jobbszélsők: Szkokán Szabolcs, érkezett Vaskó Péter (Eger).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában