Nanzan Aikido Egyesület

2020.01.30. 10:30

Hatodik dan fokozatot kapott a pécsi harcművész

Az elmúlt években a szövetségben és a harcművészetért tett munkája elismeréseképpen a tokiói Aikikai 6. dan fokozatot adományozott Niklai Norbertnek, a pécsi Nanzan Aikido Egyesület mesterének. Ezzel ő az első férfi, aki a Dél-Dunántúlon elérte ezt a szintet, és 45 évesen az egyik, ha nem a legfiatalabb.

K. B.

– Az aikidóban nincs verseny, egy idő után vizsgák sem, mert annyi év után rájön az ember, hogy önmagunk tökéletesítése a cél. Miután ezt megtaláljuk, nem feltétlen vagyunk hozzászokva, hogy ilyen jellegű elismerés érkezik – mondta lapunknak Niklai. – Pont idén 30 éve, hogy elkezdtem az aikidót. Nagyszerű egybeesés, és lehetőség ez, hogy mérleget állítsak és megnézzem, mi az amit elértem, amitől több lettem, amit én adtam. Remek érzés, amikor így elismerik az embert. Rengetegen gratuláltak. Az aikidóban a 4. dan az utolsó, amit vizsga útján megszerezhetnek a harcművészek. Azt követően 5 évet kell várni, hogy az 5., majd további 6 esztendőt, hogy a 6. fokozatot megkaphassa a sportoló.

A kép illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában