kézilabda

2020.04.22. 08:51

Katzirz Dávid élvezi kisfiával a felszabadult időt

Könnyebben viseli a bezártságot Katzirz Dávid, a Sport36-Komló NB I-es csapatának kézilabdázója, mint fiatalabb csapattársai. A kényszerszünet miatt felszabadult idejét kisfiára fordítja.

Kvanduk Bence [email protected]

A vírushelyzet miatt a kézilabdaszezon is idejekorán véget ért, így a Komló csapata sem tudta megkezdeni felfelé vezető útját a tabellán. Rangadókat, nyerhető meccseket nem játszhattak le, ráadásul sportemberként a pályán akartak lenni a legvégsőkig.

– Az utolsó pillanatig bizakodtam benne, hogy folytatódni fog a bajnokság. Nagyon sajnálom, hogy így ért véget ez a szezon, mert a komlói csapatnak egyre jobban ment a játék. Fontos mérkőzéseink jöttek volna, amiket ha megnyerünk, előrébb is tudtunk volna lépni a tabellán, ami a következő időszakra nézve fontos lett volna. Másrészt huszonpár éve kézilabdázom, és ebben az időszakban még sohasem volt ennyi szabadidőm. Úgyhogy ez eléggé furcsa most – mondta Katzirz Dávid.

Ráadásul a szövetség nemcsak befejezettnek nyilvánította, hanem törölte a 2019/20-as bajnokságot, ami sok csapat szurkolóinál leverte a biztosítékot.

– Nem lehetett volna sokkal jobb megoldást találni. Nyilván vannak klubok, amelyek picit sértettnek érzik magukat, akiket negatívan érintett. Gondolok itt a feljutó csapatokra, a Siófokra, Gyöngyösre, bár nekik a Csurgó felajánlotta a nemzetközi kupaindulást. Nehéz lett volna olyan lezárást hozni, amivel minden klub elégedett lehet – vélekedett erről a Komló veteránja.

A korai zárás, a bezártság miatt viszont minden időt, amit a családjától vett el eddig a sport érdekében, most rájuk fordíthatja.

– Van egy két és fél éves kisfiam, akivel most rengeteg időt tudok együtt tölteni. Nagyon élvezzük ezt a helyzetet. Az első pár hét nagyon jó volt. Utána már volt hiányérzetem a csapattársak, a sportközegből való kiszakadás miatt – kezdte Katzirz. – Illetve az időmet kitölti, hogy a Med-Sport menedzserirodánál is dolgozom. A játékosügynökségen belül tartom a kapcsolatot a sportolókkal, próbálok nekik segíteni. Sokat beszélünk, próbálok tanácsokat adni, a jövőjüket egyengetni. A klub pedig folyamatosan küldi ki az edzéseket. Nyilván a labdás tréningek elmaradnak, de fontos az egyesületnek, hogy amennyire lehet, mindenki fizikálisan rendben maradjon. Bízunk benne, hogy június-júliusban el lehet majd kezdeni a felkészülést, de ez még kérdéses. Nagyon bizonytalan a helyzet, ami a sportot körülveszi.

Könnyebben viseli már a bezártságot

Katzirz azt is elmondta, szerencsés helyzetben van, hiszen családi házban laknak, a kertben pedig szinte mindent el tud végezni. Természetesen a csapattársakkal is folyamatosan tartja a kapcsolatot.

– Talán a koromból kifolyólag nekem picit könnyebb, mert a jövőm eleve kérdéses, de a fiatalabbaknak, akik biztosan fognak kézilabdázni a következő szezonban is, ez egy nehéz időszak, hogy formában tartsák magukat – mondta a 39 éves sportoló, aki hozzátette, bár jobban viseli a bezártságot, mint a fiatalabbak, az edzés hiánya teljesen tönkreteheti egy idősebb játékos állapotát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában