vízilabda

2020.05.11. 20:16

A pólósok is befejezték

Törölte a 2019–2020-as vízilabdaidényt a Magyar Vízilabda-szövetség – jelentette be Vári Attila, a szervezet elnöke. Sem bajnokot, sem végeredményt nem hirdetnek, a következő szezon nyáron, a Magyar Kupa küzdelmeivel kezdődne. 

Szabó D.

A vízilabda is a hazai kosár- és a kézilabda-bajnokságok sorsára jutott: tegnap délután hivatalosan is törölte a 2019–2020-as pólószezont a Magyar Vízilabda-szövetség.

A MVLSZ márciusi rendkívüli elnökségi ülésén határozott arról, hogy a versenyrendszerébe tartozó összes, 2020. március 13-án éjféltől határozatlan időre elhalasztott sportrendezvénye folytatásával kapcsolatban legközelebbi, 2020. május 11-ei ülésén hoz újabb döntést.

– A mai napon töröltük a 2019–20-as versenyévadot. Nagyon szerettük volna folytatni az utánpótlás és a felnőtt bajnokságokat is, de sajnos a kiírások és a sportév alapján annyira átnyúlnának a következő évadba, hogy ezt nem teszi lehetővé – nyilatkozta tegnap Vári Attila, az MVLSZ elnöke az M1-en, s elárulta, hogy a ligával, a klubokkal, illetve a válogatottak és a klubcsapatok edzőivel, továbbá a támogatókkal is egyeztettek a döntést megelőzően.

Az elnök kiemelte, hogy amikor már mindenki megfelelő körülmények között tud majd készülni, onnan számítva körülbelül egy hónapot kell vízben tölteniük a csapatoknak ahhoz, hogy a hosszú kihagyás után sérülésmentesen tudjanak vízilabdázni.

– A Magyar Kupával kezdenénk. A férfiaknál augusztus végén, a nőknél szeptember közepén kell befejeződnie a sorozatnak – magyarázta Vári, s hozzátette a kupa lebonyolításáról, valamint a nemzetközi kupasorozatok indulóiról később születik döntés.

A PVSK-Mecsek Füszért férfi OB I-es csapata az alsóház első helyén állt, összesítésben pedig a kilencedik volt a bajnokság felfüggesztésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában