megkezdték a felkészülést

2020.05.05. 11:00

Ébredezik a sportélet Pécsett

Hétfőtől ismét elkezdődhettek országszerte az edzések, azonban elővigyázatosságból, az utánpótlás-sportolók egészségének megőrzése miatt a pécsi egyesületek nem ugrottak fejest a munkába.

Kvanduk Bence

Hétfőtől ismét elkezdhették az edzéseket az amatőr-, szabadidős- és tömegsport célú edzések. A pécsi sportszervezetek viszont nem csinálnak abból versenyt, hogy ki kezdi meg legelőször a tréningeket. Jelezték, előbb minden eshetőséget figyelembe vesznek, mindent kidolgoznak, mielőtt munkába állnának.

A PVSK közzétette, hogy hamarosan kezdi az edzéseket, már az élő Kormányinfó alatt megkezdte az egyeztetéseket a részleges újraindulás feltételeinek kidolgozására. A tréningek addig nem kezdődnek el, amíg a kockázatokat nem minimalizálták, sportolóik, edzőik, munkatársaik egészsége nincs biztosítva.

– Bár mindannyiunknak hiányoznak az edzések és a megmérettetések, az újraindulás nem az a terület, ahol versenyeznünk kell. A jogi és egészségügyi szabályok részletes vizsgálata, valamint szakemberek bevonása után kidolgozzuk azokat a protokollokat, amelyek használatával felesleges kockázatvállalás nélkül tudjuk elindítani az edzéseinket – mondta Czerpán István, a PVSK elnöke az egyesület honlapjának.

Megtették az első lépéseket a klubok, de nem kapkodják el az újraindulást

A PSN Zrt. is már megtette az első lépéseket afelé, hogy sportolói ismét pályára léphessenek, valamint megkezdték az Abay Nemes Oszkár Sportuszoda (Hullámfürdő) strand részének előkészítését a május 30-i nyitásra. A sportegyesületnél a látogatókra vonatkozó speciális szabályokon, és a kinti medencék fertőtlenítésén, tisztításán dolgoznak már.

A sportiskolai edzések újraindításának kidolgozása folyamatban van, illetve a létesítmények fokozatos, részleges vagy teljes megnyitását is a sportági szakszövetségek és az Országos Sportegészségügyi Intézet állásfoglalásainak, valamint Pécs önkormányzatának véleménye figyelembevételével.

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia is üdvözölte az enyhítést közleményben, viszont egyelőre türelmet kért, hogy a sportolók a legnagyobb biztonságban térhessenek vissza. A tréningekhez szükséges ideális helyzet megteremtéséhez pedig kikérik a Pécsi Tudományegyetem orvosainak és kutatóinak véleményét is, akik nagy számban vesznek részt a koronavírus elleni küzdelemben.

Egyelőre csak részlegesen, majd fokozottan bővítve kezdhetik el a munkát, de reményüket fejezték ki, hogy nemsokára már arról tájékoztathatnak, hogy az akadémia a megszokott rendben ismét megnyithatja kapuit.

Szo-Bajnokságot hirdetett a PSN Zrt.

A folytatásig sem hagyja a sportolókat unatkozni a PSN, kihívás elé állította őket. Az első feladat „Pakold a papírt!”, amihez 4 teljes tekercs WC-papírra van szükség. A kihívás abban rejlik, hogy az egymás tetején felhalmozott gurigákat fekvőtámaszhelyzetben egyik oldalukról a másikra helyezzék a résztvevők úgy, hogy egyik kezükkel a hátukra teszik, majd a másikkal ismét egymás tetejére pakolják azokat. Ezt egy perc alatt a lehető legtöbbször kell elvégezni, majd a teljesítés közben készült videót a [email protected] e-mail- címre kell küldeni május 10-én éjfélig. Részletek: psnzrt.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában