úszás

2020.06.01. 08:15

Sok gondot okoz a motiváció hiánya

A járvány miatt több mint két hónapra megállt a sportélet, s ezt az úszás különösen megsínylette. Ugyan a korlátozásokat az elmúlt hetekben elkezdték feloldani, de számos uszoda újranyitására még várni kell.

Sz. D.

Debrecen 20190329 Úszás 2019 Országos bajnokság OB Petrov Iván Jakabos Zsuzsanna Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport

Fotó: Tumbász Hédi

Az utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, Petrov Iván az Utanpotlassport.hu „Hogyan tovább, magyar sport?” című konferenciáján beszélt a nehézségekről.

– Az úszáshoz olyan szintű áldozatra van szükség valamennyi szereplőtől, amit más munkakultúrájú sportágak képviselői talán fel sem fognak. Nyolc-tízéves korban már elkezdődnek a reggeli edzések, a kamaszkorú úszók esetében pedig már nem kérdés, hogy heti huszonöt–harminc órát beletesznek a sportágba. Fiatalon beleállnak a kőkemény rutinba, most pedig jön két-három hónap szünet, és megszokják, hogy létezik kényelmesebb életvitel is, amiből nehéz lesz visszajönni. – nyilatkozta Petrov Iván.

A szövetési kapitány azt is kiemelte, hogy az eltörölt versenyek miatt a motiváció és a cél is elveszett a fiatalok elől.

– Nagyon sok versenyzőnk készül úgy, hogy ez az utolsó olyan éve, amikor még mindent feltesz a sportra. Elképzelhető, hogy akad közöttük, akinek éppen most jött volna el az áttörés, és ugyanúgy robbant volna be, mint például annak idején Milák Kristóf. És eközben a szülők fejében is megfordulhat, hogy valóban szükség van-e ezekre a hatalmas áldozatokra – vélekedett Petrov.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában