Úszás

2020.07.28. 09:00

Új edzőpartnerrel készül Kenderesi Tamás

Fantasztikus hajrával szerezte meg a Négy Nemzet Úszóverseny 200 pillangójának második helyét Kenderesi Tamás. A PSN Zrt. olimpiai bronzérmes kiválósága az ezüstéremmel elégedett, az idejével annál kevésbé.

Szabó Dániel

Budapest 20200725 Négy Nemzet Úszóverseny Kenderesi Tamás foto:Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Úszás

A budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezték meg a koronavírus-járvány kirobbanása utáni első nemzetközi úszóversenyt, amelyet Négy Nemzet Úszóversenynek kereszteltek el. A pécsi színeket hárman képviselték a fővárosban: Balogh Vivien 1500 méteres gyors „B” döntőjének 7. helyét kaparintotta meg, Jászó Ádám egyéni csúcsot úszva 50 méter háton ötödik lett, míg Kenderesi Tamás egy elképesztő hajrával szerzett ezüstérmet 200 pillangón.

– Mondjuk úgy, hogy okés volt ez a hétvége – foglalta össze tömören a Négy Nemzet Úszóversenyen történteket Kenderesi Tamás. – Nagyon jó volt újra versenyezni, és annak is örülök, hogy benne voltam az első kettőbe, viszont az időmmel (1:58.19) nem vagyok elégedett.

Az olimpiai bronzérmes klasszis 150 méternél még hatodikként fordult, majd „Kenderesisen” begyújtotta a rakétákat az utolsó 50 méteren, s végül másodikként csapott célba – a számot fölényesen megnyerő Milák Kristóf mögött.

– A szélén, a nyolcas pályán úsztam, így nem nagyon láttam, hogy állok az utolsó 50 méter előtt – árulta el az úszó. – Én alapból úgy építem fel a 200 métert, hogy a végén még tudjak újítani. Van, hogy nem jön össze, de most jól jöttem ki belőle. Bőven van még mit javulni, ennél azért több van bennem.

A felkészülésem most kicsit sem volt egyben. A héten már csak levezetünk napi egy edzéssel, utána pedig lesz egy kis szünetünk. Rá kell pihenni arra az 1 évre, ami az olimpia előtt vár ránk. Zavaró, hogy a jövő évi rendezés sem mondható még biztosnak, de természetesen úgy készülök majd, hogy rajthoz állok 2021-ben Tokióban.

Kenderesi nemrégiben új edzőpartnert kapott. Most már nem egyedül, hanem klubtársával, a 2002-es születésű Jászó Ádámmal készül.

– Nagyon jó, hogy van valaki mellettem, akivel tudok versenyezni edzéseken, és akivel húzzuk egymást. A rövidebb számokban, 50 pillangón és 50 gyorson például már most megver engem – mondta Jászó Ádámról Kenderesi. – Ráadásul nagyon jól kijövünk. Az sem utolsó, hogy végre van kihez hozzászólnom. Eddig egyedül edzettem, s így azért sokkal jobb – tette hozzá.

Címkék#kenderesi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában