támogatás

2021.01.28. 15:26

Majdnem 400 millió érkezik négy baranyai sportklubhoz

MTI/sosz.hu

A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására – jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón. Ebből 380 millió Baranyába érkezik, a nagyobb része Pécsre.

Íme a támogatások megyénkre vonatkozó passzusai:

Mohácsi TE 1888 15 000 000 Ft

Pécsi Egyetemi Atlétikai Club 210 000 000 Ft

Pécsi Sport Nonprofit Kft. 5 000 000 Ft

Pécsi Vasutas Sportkör 150 000 000 Ft

Szabó Tünde emlékeztetett, hogy a 2020-as esztendő nem várt nehézségeket gördített mindenki elé, és nem volt az másként a sportban sem.

„A magyar kormány a sportot nemzetstratégiai ágazatként kiemelten kezeli és egyértelműen segítő kezet nyújt ebben a nehéz időszakban is” – fogalmazott.

Kifejtette: az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Sportegyesületek Országos Szövetségével együttműködve országos szinten mérte fel a sportszervezeteket annak érdekében, hogy melyek azok, ahol a leginkább szükséges a magas szintű szakmai munka támogatása, az olimpiai és paralimpiai felkészülés céljából. Kiemelte: a 45 vidéki sportszervezet közül több is tokiói olimpián éremesélyes, kvótás, vagy kvótára jó eséllyel pályázó sportolót foglalkoztat. Ezen túlmenően a támogatásra jelölt sportszervezeti kör több ezer szabadidősportolót, versenyengedéllyel rendelkező sportolót, köztük nagy számú utánpótlás korú sportolót is érint.

Az államtitkár szerint a kormány elkötelezett, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a mozgás, a sportolás lehetőségét, rendszeres testmozgásra ösztönözze a lakosságot, és minden eszközzel törekszik arra, hogy biztosítsa az egészséges életmódhoz szükséges feltételeket.

„A sportágazat újraindítása, valamint a magas színvonalú szakmai munka fenntartása érdekében szükséges az egyes sporttámogatási rendszerek megerősítése, valamint a tehetségek kiválasztását és gondozását segítő versenysport-területek fejlesztését segítő intézkedések támogatása” – hangsúlyozta Szabó Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában