labdarúgás

2021.01.06. 15:34

Negyvenöt évesen is kilenc ajánlata volt a baranyai gólvágónak

Rack Róbert 45 évesen a Somogy megyei labdarúgó-bajnokságban szereplő Lengyeltóti csapatának házi gólkirálya. Kilenc ajánlata volt akkor, amikor nyáron ezt a klubot választotta.

Horváth László

Megosztó személyiség. Lehet szeretni vagy finoman fogalmazva nem kedvelni (mindkettőre akad sok ember által megfogalmazott példa), de az elvitathatatlan, hogy Rack Róbert (45) különleges személyisége Baranya megye labdarúgásának. Játékosként, edzőként, szakosztályvezetőként, tulajdonosként, szponzorként és ki tudja, még milyen minőségben szolgálta (szolgálja) kedvenc sportágát, amelyet mindig is nagyon szeretett, és persze még manapság is oda van érte.

Mostanában éppen azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy nyáron, 45 évesen a Somogy megyei Lengyeltótiba igazolt.

– Amikor tavaly eljöttem Szigetvárról, ha hiszik, ha nem, ilyen korban is kilenc ajánlatom volt – mesélte Rack. – Ezek Baranyából és Somogyból érkeztek, a megyei I. osztálytól egészen az öregfiúkig. Több oka volt a döntésemnek, egyrészt a kalandvágy, a Baranyán kívüli játék ismeretlen közegben, másrészt a Balaton körüli pályák vonzása. Rengeteg időt töltök a tó partján programszervezéssel, sporttal, és a nyaralóm is ott van. Ezért tűnt jó választásnak Lengyeltóti.

Ahol szerinte nagyon jó közösségbe csöppent bele és megtalálta góllövő cipőjét. Habár csak egy-egy félidőt játszik meccsenként, mégis 9 találattal házi gólkirály lett, és kétszer bekerült Somogy megye fordulónként összeállított válogatottjába. Még nem tudja, mit hoz a jövő, hogy meddig játszik még. Mindig csak a következő szezonban gondolkodik. Számára a legfontosabb, hogy Baranyának újra NB I.-es nőilabdarúgó-csapata legyen, ezért mindent meg is tesz. Jövő nyáron újdonságra készül, Balatoni Bumm néven 6-8 hetes programsorozatot szervez a Balaton déli partjára. A Bogláron és Lellén tartandó események programján között kétnapos teqball-, ketrecfocitorna, szárazföldi-vízi ügyességi verseny, valamint strandfoci-mérkőzések szerepelnek.

Rack pályafutása kapcsán nem lehet kikerülni, hogy egykoron, még 2011-ben szigetvári futballistaként inzultálta a játékvezetőt a pályán, amiért kétéves eltiltást kapott.

– Akik azóta ismertek meg, el sem hiszik, hogy ez megtörtént, de azok közül, akik régóta tudnak erről és rossz szándékkal közelítenek, mindig csak ezt róják fel nekem – említi. – Azóta a másik oldalon segítek, azért harcolok, hogy felismerve ennek előjeleit, ne legyen több ilyen eset a pályán. A Baranya megyei játékvezetőkkel harmonikus a kapcsolatom, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a női csapatunk rendre megmérkőzik barátságos meccseken a focibírók válogatottjával, tökéletes egyetértésben. Egyébként ha játszom, a sajnálatos esemény óta csak elvétve kapok sárga lapot, akkor is csak taktikai szabálytalanságokért. Somogy megyében pozitív példaként emlegetnek.

Hibátlanul menetel az MLE a feljutás felé

Rack Róbert, a női NB II. Nyugati csoportjában szereplő MLE (Magyar Labdarúgó Egylet) szakosztályvezetője. A feljutásra törő baranyai lányok jelenleg hibátlan mutatóval (nyolc meccsükből nyolcat megnyerve) a tabella második helyén telelnek a két mérkőzéssel többet játszó (szintén százszázalékos) Puskás FC mögött.

A folytatás időpontját még nem jelölte ki a szövetség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában