Úszás

2021.05.18. 21:44

Lecserélte Kis Grófót, majd megverte Milákot

Sz. D.

Tamas Kenderesi (HUN) / 200m butterfly men's during the Meeting international, FFN Golden Tour, Camille Muffat, 50m at Jean Bouin swimming-pool in Nice, France, on February 3 to 5, 2017 - Photo Julien Crosnier / KMSP / DPPI

Fotó: JULIEN CROSNIER

Kenderesi Tamás számára is elrajtolt a budapesti Duna Arénában zajló úszó Európa-bajnokság. A PSN Zrt. olimpiai bronzérmes klasszisa a délelőtti előfutamok során a kilencedik legjobb időt úszta 200 m pillangón, amivel kvalifikálta magát a délutáni középdöntőbe – az első helyen a szám világcsúcstartója, Milák Kristóf jutott tovább.

Délután következhettek a középdöntők és a döntők, több magyar érdekeltséggel. Közülük először Késely Ajna ugrott medencébe, aki nagy harcban volt a dobogóért a 800 m gyors fináléjában, de végül negyedik lett. A férfi 100 m gyorsúszás második középdöntőjében Németh Nándor harcolta ki a finálét, Szabó Szebásztián viszont búcsúzott. Majd jött Kenderesi és Milák száma, ahol a pécsi úszó egy fantasztikus hajrával megverte magyar riválisát, de a lényeg, hogy mindketten bebiztosították helyüket a mai döntőben (19.45, M4 Sport), Kenderesi a legjobb idővel (1:54.37).

– A délelőtti futam nagyon nem esett jól, és engedtem is a fájdalomnak. Meg nem is pörögtem fel annyira, össze kellett szednem magam. A délelőtt még csak Kis Grófót hallgattam, délután azért már komolyabb zenékkel motiváltam magam – nyilatkozta az M4 Sportnak Kenderesi.

A napot a 200 m vegyes gyors­váltók fináléja zárta, ahol a magyar csapat (Holló Balázs, Zombori Gábor, Veres Laura, Fábián Fanni) a hatodik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában